Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KN op Grafivak 2003

Badhoevedorp, 7 mei 2003 - KN neemt van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 mei deel aan Grafivak 2003 (stand 01.196). Deze vakbeurs voor de grafimediabranche vindt plaats in de Amsterdam RAI.

Reproconcept
Bezoekers van Grafivak 2003 kunnen op de KN-stand niet alleen kennismaken met de nieuwste (printer-)copiers, faxen en multifunctionals van Minolta. Ze vinden hier ook geheel nieuwe totaaloplossingen van KN terug. Zoals het reproconcept dat KN op Grafivak 2003 introduceert. Dit concept omvat een zeven-stappenplan waarmee repro-omgevingen beter kunnen inspelen op de wensen van hun klanten en hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Cap Ventures is gebleken dat slechts twintig procent van de kostenopbouw van documenten afdrukkosten zijn. De overige tachtig procent zijn proceskosten, onder meer voor het maken van proefafdrukken en het opslaan, afwerken en verspreiden van documenten. Het reproconcept van KN verlaagt de hoge proceskosten door deze stap voor stap te automatiseren. De repro-omgevingen bepalen zelf op welk niveau van het stappenplan ze beginnen.

Nieuwe Flexi-producten
Ook kunnen bezoekers van Grafivak 2003 kennismaken met de nieuwste Flexi-producten van KN: FlexiPrint Color en FlexiText. Met FlexiPrint Color is onder meer per pagina te definiëren of deze in zwart-wit of in kleur moet worden afgedrukt. Hierdoor kan een gemengd document eenvoudig en tegen aantrekkelijke kosten worden afgedrukt. Ten slotte is FlexiText in staat papieren teksten om te zetten in een Word-document dat volledig is te bewerken.

War Child
Tijdens de demonstraties op Grafivak 2003 produceert KN 'live' posters voor War Child. Dat KN deze organisatie een warm hart toedraagt, bleek ook al op 29 april jl. Algemeen directeur van KN, de heer D.J. Compaan, overhandigde War Child die dag een cheque van 3.250,00 euro. Om het 25-jarig jubileum van KN extra luister bij te zetten, hadden de KN-medewerkers besloten geld bijeen te brengen voor een goed doel en dit aan te bieden aan War Child. "De keuze voor War Child was snel gemaakt", aldus de heer Compaan. "Kinderen zijn immers onze toekomst. Door kinderen in oorlogsgebieden op een creatieve manier te benaderen, kunnen zij hun vreselijke ervaringen beter verwerken. En werken aan een betere toekomst. Daar draagt KN graag aan bij.". Voor meer informatie over War Child kijk op www.warchild.nl

Karikaturen en variabele kinderboeken
Op de stand van KN zullen nog meer activiteiten plaatsvinden. Karikatuur- en ICTekenaar Radboud Wanders maakt met behulp van een touchscreen binnen vijf minuten een karikatuur van bezoekers. Bezoekers kunnen de afdruk van hun karikatuur enkele tellen later bezichtigen en mee naar huis nemen.

Ook is er op de stand speciale aandacht voor het kinderboek 'Jij en de Toverdoos'. Het unieke van dit boek is dat het zowel visueel als tekstueel variabel is. Innovatieve software zorgt ervoor dat kenmerken als geslacht, haarkleur en kleding worden aangepast op ieder gewenst uiterlijk. Kinderen spelen dus letterlijk en figuurlijk de hoofdrol in hun eigen boek. KN verzorgt in samenwerking met publi-media bedrijf DC Concepts, dat de software ontwikkelde, de afdrukken van de kleurenboekjes.

KN
Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN organisaties een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfsprocessen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar. KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.

Meer informatie over KN, haar producten en diensten is terug te vinden op www.kn.nl.

Contact redactie:
Iris Bouterse
Telefoon: 020 658 4141
Fax: 020 658 4273
E-mail : ibouterse@kn.nl