Brussel, 7 Mei 2003

Persbericht

Econocom Managed Services en Axios Systems gaan samenwerken in de IT Service Management markt.

Econocom Managed Services kondigt zijn samenwerking aan met Axios Systems voor projecten in de IT service management markt.

Axios Systems levert de software oplossingen voor service desk omgevingen en IT service management processen. De producten, bekend onder de naam Assyst Enterprise, staan bekend om hun complete funktionaliteit en flexibiliteit. Koppelingen naar andere software oplossingen kunnen eenvoudig worden ontwikkeld en worden veelal standaard meegeleverd. Een goed voorbeeld is de integratie met de systems management software van IBM Tivoli. Assyst is ITIL compliant en kan worden uitgebreid met de verschillende producten. (zie bijlage)

De samenwerking tussen Econocom Managed Services en Axios Systems komt naar voren op zowel commercieel als op technisch gebied, en dit zowel in België, Frankrijk en Nederland. De rol van Econocom Managed Services ligt met name op het vlak van consultancy, implementatie en training van Assyst. Axios Systems houdt zich met name bezig met de product ontwikkeling, en ondersteuning op het gebied van implementatie en gebruik.

Het al ruim 14 jaar bestaande Axios Systems heeft zijn hoofdkantoor in Edinburg en is inmiddels vertegenwoordigd in heel Europa en Noord-Amerika. Inmiddels werken meer dan 750 bedrijven wereldwijd met de verschillende produkten van Axios Systems, enkele voorbeelden hiervan zijn in de financiële sector : ABN AMRO, ING, Rabo Bank, Petercam; in de IT sector Pink Roccade, Rebus Software, CMG en anderen zoals MTV Europe, TNT, Ernst&Young, TBWA, Heineken, ...

"Het partnership met Econocom is belangrijk voor de service management markt! Er vinden veel verschuivingen plaats van leveranciers en produkten. Ik merk duidelijk dat de stabiliteit en professionaliteit van onze organisatie belangrijke redenen zijn voor zowel klanten als partners om zaken met ons te doen", aldus Erwin Angelier, marketing manager Axios Systems Benelux.

"Het partnership met Axios Systems past volledig in de nieuwe 'Share 5' strategie van Econocom, waar we onze dienstverlening richten op het 'Outsourcen' van gedistribueerde informatica omgevingen. Een dienstverlening, die aangepast wordt aan de behoeften van onze klanten en die bovendien mee evolueert met deze behoeften. De flexibiliteit, het professionalisme, de kwaliteit en het aanpassingsvermogen van onze oplossingen vergen professionele automatiseringstools zoals Assyst"

Over Econocom

De Groep Econocom is een Europees servicebedrijf dat vandaag meer dan 2.000 medewerkers bij 10.000 klanten in Europa en de Verenigde Staten telt. Haar taak bestaat erin klanten te begeleiden bij het kiezen, gebruiken en beheren van hun informatica- en telecommunicatie-infrastructuur

De resultaten van de Groep in 2002 laten een geconsolideerde omzet van 971,5 miljoen EUR zien en een resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van 23,3 miljoen EUR vóór afschrijving van de goodwill.

Voor nadere informatie: www.econocom.com.

Bijlage

Assyst is ITIL compliant en kan worden uitgebreid met de volgende produkten:

Assyst De volledige assyst applicatie

AssystAIM Application Interface Manager (standaard onderdeel van assyst)

AssystControl Remote controle overnemen van de werkplek

AssystDiscovery Inventory management van het netwerk

AssystHealing Repair kit voor het operating system

AssystINT Management Reporting Tool

AssystNET End user selfservicing webtool

AssystReset Password control & reset

AssystXP Thin client, assyst via browser