Politie Zaanstreek-waterland



13:00 05-MEI-03
LOC: MIDDENBEEMSTER

Kattenhater slaat weer toe

Weer zijn twee katten vergiftigd, waarvan er één het niet heeft overleefd. Op 2 mei was een poes thuisgekomen en werd na een paar uur zwaar ziek. Het dier werd door een dierenarts met tegengif behandeld en in observatie gehouden. Deze poes zal het waarschijnlijk wel overleven.
Op 4 mei kwam een andere kat in het begin van de avond thuis en gedroeg zich zeer wild. Onderweg naar de dierenarts kwam het beestje te overlijden.
Enige weken geleden heeft de dierenambulance ook een vergiftigde kat opgehaald.
Eind vorig jaar heeft de kattenhater ook enige malen toegeslagen. Ook toen werden katten vergiftigd en aan de gevolgen daarvan overleden.
De politie verzoekt een ieder, die ook maar enig licht kan werpen op de identiteit van de dader zich bij haar te melden. U kunt bellen naar telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar het politiewijkteam Middenbeemster.

APR/MEI-03
LOC: PURMEREND

Jeugdige dieven auto-emblemen gepakt

Op 23 april werd een toen 13-jarige jongen op heterdaad betrapt bij het stelen van een auto-embleem. Hij bleek nog zeven andere emblemen op zak te hebben en ook in zijn woning werden gestolen auto-emblemen aangetroffen.
In het daarop volgende onderzoek werden in totaal 16 jeugdige verdachten opgepakt, die ook van dergelijke diefstallen worden verdacht. In totaal werden 69 emblemen aangetroffen en in beslaggenomen en 45 aangiften opgelost.
Benadeelden kunnen op vertoon van hun aangifte hun auto-embleem ophalen bij het bureau van het politiewijkteam Overwhere aan het Wormerplein in Purmerend.

15:41 06-MEI-03
LOC: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Vluchtende winkeldieven toch gepakt

Een 40-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Assendelft, konden na een korte achtervolging door de politie ter zake winkeldiefstal worden aangehouden.
Agenten zagen winkelpersoneel achter een bromfiets aan rennen, waarop een man en een vrouw wegreden. Omdat de vrouw achter op de bromfiets twee volle boodschappentassen vasthield, vermoedden de agenten winkeldiefstal en trachtten de bromfiets tot stoppen te brengen. Deze ging er echter vandoor en probeerde te ontkomen. Uiteindelijk lukte het de bromfiets in de Lindenlaan klem te rijden, waarna deze tegen de politieauto aanreed en de verdachten kwamen te vallen. Zij raakten daarbij niet gewond. Zij bleken zo'n 48 doosjes, tubes en flesjes huidverzorgingsmiddelen uit de winkel te hebben ontvreemd.

16:21 06-MEI-03
LOC: MIDDENBEEMSTER

Tientallen autokraken in één nacht

In de nacht van maandag op dinsdag werden voornamelijk in de wijk Groene Poort tientallen auto's opengebroken. Bij de politie werd inmiddels van 24 inbraken aangifte gedaan. In alle gevallen werden de sloten van de auto's met vermoedelijk een schroevendraaier opengebroken. Er werden vooral autoradio's gestolen, maar ook andere voor de hand liggende zaken als Cd's nam men mee. Slechts in twee gevallen was het de inbrekers niet gelukt in de auto te komen.
Opvallend was het aantal frontjes van radio's, die niet door de eigenaren waren meegenomen of die in de auto waren verstopt. Zonder frontje heeft men vaak niets aan de radio en het is dan ook de bedoeling deze niet in de auto achter te laten.
Omstreeks kwart voor twee 's nachts heeft een getuige twee mannen bij een auto gezien, waarvan de claxon begon te loeien. Eén van de mannen betrof een blanke man van ongeveer 17 jaar en 1.70 m tot 1.80 m lang. De man droeg een lange zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en een zwarte rugtas. Ook had hij een zwarte baseballkap op. Van de andere man is niets bekend.
Andere getuigen die iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Middenbeemster via telefoonnummer 0900-8844

20:08 06-MEI-03
LOC: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Stomdronken bromfietser rijdt auto aan

Een 35-jarige bromfietser uit Zaandam reed op de hoek van de Bloemgracht en de Gerhardstraat een auto aan. De man was echter zo dronken, dat hij dat niet eens merkte. De aangereden automobilist wist de man tot stoppen te bewegen. De gewaarschuwde politie hield de man aan en liet hem aan het bureau op het ademanalyseapparaat blazen. Dat gaf een uitslag van 1105 ug/l. ruim vijf maal zoveel dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man was al bij een eerdere gelegenheid ingevorderd en een bromfietscertificaat had hij ook niet. Daarom werd de bromfiets van de man in beslaggenomen. De verdachte kreeg bovendien een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur.
De aangereden auto raakte niet beschadigd.

21:00 06-MEI-03
LOC: ZAANDAM, ZAANSE SCHANS

Verdachte snorfietsdiefstal aangehouden

Een 16-jarige jongen uit Assendelft werd gisterenavond aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. Surveillerende agenten zagen de verdachte het taluud van de Julianabrug aflopen in de richting van de Zaanse Schans. Burgers maakten de agenten er op attent, dat de verdachte samen met een andere jongen hard was weggerend over de Schans. Ook wezen zij op een snorfiets in het gras van het taluud lag. Deze bleek eerder op de avond bij het station in Krommenie te zijn gestolen. De verdachte werd na een zoektocht op de Zaanse Schans aangetroffen. Zijn maatje bleef echter spoorloos. De Assendelver werd in verzekering gesteld.

08:47 07-MEI-03
LOC: ZAANDAM, DRIELSE WETERING

Snelkraak bij kapper

Gisterenavond of afgelopen nacht heeft men met een straattegel een ruit van een kapperszaak ingegooid en is door het ontstane gat naar binnen gegaan. Daar wist men een klein geldbedrag uit een kassalade weg te nemen. Verder wordt er niets vermist. Wel werd de vloer door de tegel en het glas beschadigd.



Verkeershandhaving



J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-070503


09:00-11:30 06-MEI-03
ZAANDAM, DE WATERING
29 verkeersovertreders
Een op de Watering gehouden verkeerscontrole leverde dinsdagmiddag 29 mensen een boete op. Zestien mensen zaten niet in de gordels, één bestuurder reed met de telefoon in de hand en twaalf bestuurders reden te hard. De snelste overtreder reed met een snelheid van 76 km per uur binnen de bebouwde kom.


13.30-15:45 06-MEI-03
PURMEREND, PURMERSTEENWEG/ GORSLAAN

Negentien mensen zonder gordel

Op de Purmersteenweg en de Gorslaan in Purmerend werden dinsdagmiddag in totaal negentien mensen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een bestuurder die met de telefoon in de hand reed en een bromfietser die zijn helm niet vast had, ontvingen ook een boete.

01:20/1:30 7-MEI-03
OOSTZAAN, A8

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 54-jarige man uit Monnickendam werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten vonden het rijgedrag van de Monnickendammer nogal opvallend en besloten de man aan de kant te zetten. De man slingerde over de weg en had daarbij beide rijbanen nodig. Een eerste blaastest op straat wees uit dat de man veel te veel alcohol in zijn bloed had. Eenmaal op het politiebureau weigerde de man om aan de tweede, nauwkeurigere, blaastest mee te werken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Op de Musical in Zaandam werd niet veel later een tweede drankrijder aangehouden. De bestuurder, een 48-jarige vrouw uit Utrecht had twee keer zoveel drank op als toegestaan. De automobiliste kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal.

07:50-11:35 06-MEI-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend Buitenhuizen (N246) registreerde de onopvallende radarauto een hoogste snelheid van 124 km per uur. Het merendeel van de automobilisten hielden zich overigens keurig aan de snelheid. Slechts twee procenten van alle passanten trapte het gaspedaal te ver in.

EINDE******************************************


---- --