Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KN introduceert reproconcept op Grafivak 2003

Badhoevedorp, 7 mei 2003 - KN introduceert haar 'reproconcept' tijdens Grafivak 2003. Dit concept speelt optimaal in op de nieuwe eis die klanten aan reproafdelingen en reprografische bedrijven stellen: maatwerk. Met het reproconcept zijn zowel volume als functionaliteit van reprografische producten eenvoudig aan te passen.

Het nieuwe reproconcept biedt veel extra mogelijkheden om op de vraag van klanten in te spelen, de kwaliteit van het geleverde werk te verbeteren en opdrachten sneller uit te voeren. Naast meer mogelijkheden om in te spelen op de vraag van de klant, biedt het reproconcept ook bedrijfsmatig veel voordelen. Zo is de afdrukcapaciteit eenvoudig te verkleinen of uit te breiden zonder 'vast te zitten' aan langlopende contracten, is de efficiency verbeterd waardoor kosten afnemen en zijn de kosten bovendien beter beheersbaar omdat ze inzichtelijker worden.

Automatiseren van proceskosten
Veel repro-omgevingen zien het aantal runs toenemen en het aantal exemplaren per run afnemen. Eén van de redenen hiervoor is dat opdrachtgevers niet op voorraad willen produceren. Ook wordt de samenstelling van documenten steeds complexer. Originelen worden vaak gedeeltelijk analoog en gedeeltelijk digitaal aangeleverd. In de kopieën moeten bijvoorbeeld tabbladen en verschillende soorten papier worden toegepast. Ook bestaan documenten steeds vaker gedeeltelijk uit kleur en gedeeltelijk uit zwart-wit en zijn de eisen die aan de afwerking worden gesteld steeds hoger. Gevolg is dat de kostenopbouw van documenten er totaal anders uitziet dan voorheen.

Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau Cap Ventures bestaat tachtig procent van de documentkosten uit proceskosten, zoals het maken van proefafdrukken, het doorvoeren van wijzigingen en het afwerken en verspreiden van documenten. Slechts twintig procent bestaat uit de feitelijke afdrukkosten. Het reproconcept van KN speelt hierop in door veel dure processen te automatiseren met gebruikersvriendelijke software en door flexibiliteit te bieden in het al dan niet gebruiken van kleur. Ook zijn de machines voorzien van veel (optionele) afwerkmogelijkheden, zoals vouwen en nieten en hebben ze invoerlades en uitvoermogelijkheden die qua volume en functionaliteit makkelijk aanpasbaar zijn.

Stappenplan
Met het reproconcept van KN bepalen reprobedrijven zelf op welk niveau van het zeven stappen tellende concept ze instappen:

Eén-op-één vervanging van het bestaande machinepark van een repro-omgeving. De inzet van een gekoppelde digitale printer-copier, zodat digitale bestanden kunnen worden verwerkt. Geleidelijke verhoging van de capaciteit en flexibiliteit door twee of meer printer-copiers parallel op te stellen. Hierdoor is het zowel mogelijk om capaciteit te bundelen als gesplitst te gebruiken voor verschillende opdrachten tegelijk.

De uitbreiding naar FlexiPrint, waardoor alle apparatuur via één bedieningspaneel kan worden aangestuurd en documentproductie en -beheer door cost accounting beheersbaar wordt.

Toevoeging van kleurenprinter-copiers voor het afdrukken in kleur. Hierdoor is het ook mogelijk documenten met zowel zwartwit- als kleurenpagina's te produceren en te beheren.

Toevoeging van professionele finishingmogelijk-heden, zoals gelijmde ruggen, snijden en schoonsnijden. Hierdoor kunnen repro-omgevingen beter tegemoet komen aan de soms zeer specifieke wensen van hun klanten.

Uitbreiding met softwaregestuurde mogelijkheden om de juiste opdrachten automatisch naar de repro te zenden. Hierdoor is het ook eenvoudiger om gebruikers en klanten te laten zien welke mogelijkheden de repro-omgeving biedt.

KN
Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN organisaties een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfsprocessen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar. KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.

Meer informatie over KN, haar producten en diensten is terug te vinden op www.kn.nl.

Contact redactie:
Iris Bouterse
Telefoon: 020 658 4141
Fax: 020 658 4273
E-mail : ibouterse@kn.nl