Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt verdachte op van dodelijke schietpartij

Tilburg, 7 mei 2003.

TILBURG - De politie in Tilburg heeft eind april een 23-jarige man, die zonder vaste woon of verblijfplaats is, aangehouden. De man wordt verdacht ervan verdacht dat hij in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari jl. in de Professor Dondersstraat de dodelijke schoten heeft gelost. Hierbij kwam een 26-jarige man uit Tilburg om het leven. Eerder al hield de politie een 23-jarige Tilburger aan, die ook bij het schietincident aan de Professor Dondersstraat betrokken zou zijn.

Het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van de politie in district Tilburg heeft na de dodelijke schietpartij in de Professor Dondersstraat een uitgebreid onderzoek ingesteld. De beide mannen en het slachtoffer kwamen elkaar in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari jl. op de Heuvel tegen. Daar ontstond onenigheid onder meer tussen de drie mannen. Via de Spoorlaan kwam het drietal in de Professor Dondersstraat terecht waar het tot een handgemeen kwam en uiteindelijk geschoten werd.

Bij het onderzoek kwamen nog andere strafbare feiten aan het licht. Zo bleek dat de 23-jarige Tilburger, die bij de schietpartij aan de Professor Dondersstraat betrokken was, ook betrokken te zijn bij een drietal berovingen in Hoorn. Hiervoor wordt de Tilburger eind februari in Delfzijl aangehouden. In zijn woning in Tilburg werd een vuurwapen aangetroffen. Uit onderzoek bleek, dat dit vuurwapen bij meerder schietincidenten in Tilburg was gebruikt.

Deze schietincidenten, waarbij beide verdachten vermoedelijk betrokken zijn vonden plaats in de nacht 24 op 25 december aan het Rosmolenplein en in de Bisschop Aelenstraat.

Voor betrokkenheid bij de schietpartijen aan het Rosmolenplein en de Bisschop Aelenstraat heeft de politie meerdere verdachten aangehouden. Een 29-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden wonende in Tilburg werden opgepakt voor medeplichtigheid aan de schietpartij in de Bisschop Aelenstraat. Een 19-jarige Tilburger en een 26-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is werden in april aangehouden omdat zij ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij het schietincident aan het Rosmolenplein.

Deze schietincidenten in de bewuste Kerstnacht begonnen aan het Rosmolenplein op een Antilliaans feest en zette zich vervolgens voort aan de Bisschop Aelenstraat. Tijdens het totale onderzoek heeft de politie nog zeven verdachten gehoord in verband met misdrijven uit de Wet Wapens en Munitie. Deze verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en variëren in leeftijd tussen de 23 en 41 jaar.

Van de aangehouden verdachten zitten er nog zes in voorlopige hechtenis

Bron: Carel Bouman