Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 6 mei 2003
Clusterschool.
Besluitvorming in de raad over PVE, investeringsraming en -krediet en formele binding van partijen.
Voorstel:

1. Instemming met het behoud van de eigendom van de te bouwen school bij de gemeente, terwijl het beheer en de exploitatie in handen wordt gelegd van een beheerscommissie, waarin schoolbesturen en gemeente participeren.

2. De raad voorstellen in te stemmen met het definitief PVE excl. de aan PSZ toegerekende m² met dien verstande dat de PSZ tezamen met de kinderdagopvang 0-4 jaar wordt gehuisvest in het gebouw van de Mariaschool zodra de clusterschool in gebruik is genomen.
3. De raad voorstellen in te stemmen met de investeringsraming tot een beloop van 5.750.000,-.

4. De raad voorstellen uw college te machtigen om te beslissen op de nog te ontvangen aanvragen vervangende nieuwbouw van de schoolbesturen, waarmee de formele binding (verplichting) voor de schoolbesturen ontstaat om de te bouwen clusterschool te gebruiken en de huidige schoolgebouwen over te dragen aan de gemeente.
5. De alternatieve optie voor de PSZ zo spoedig mogelijk bespreken met bestuur PSZ, SKON en de stuurgroep.
Conform.
Evaluatie verkoop woningen Noordbuurt 2e fase.
Door Woonvast is een evaluatie gemaakt over de verkoop van de 2e fase Noordbuurt.
Evaluatie voor kennisgeving aannemen en deze agenderen voor de vergadering van commissie WRM.

Bezwaarschrift van P.J. K. tegen het besluit van de gemeenteraad van 30 september 2002 over locatie kinderopvang Hasselaarlaan. De commissie bb heeft op 10 maart jl. advies uitgebracht.

V.k.a.
Woonvisie: Fijn Wonen in Eemnes.
In het raadsprogramma is aangegeven dat er een woonvisie wordt opgesteld. Op basis van een aantal uitgangspunten uit het raadsprogramma en het woning behoefteonderzoek is de visie opgesteld. Instemmen met het concept van de woonvisie. Voorleggen aan commissie WRM in de vergadering van mei.

Het college stelt vast dat de nota als concept woonvisie aan de commissie WRM ter bespreking kan worden aangeboden, na aanpassing van die passages die bijzondere woonvormen buiten de jaarlijkse woningbouw aantallen stellen.

Verspreide gronden.
De gemeente is eigenaar van een aantal percelen grasland in de polder, Zuidpolder te Veen en Noordpolder te Veen. In verband met de ruilverkaveling gaat het in bepaalde gevallen om andere percelen dan voorheen. Hiervoor moeten nieuwe pachtovereenkomsten worden gesloten. Bovendien moeten deze gronden voor de begroting opnieuw worden gewaardeerd. Ook de gemeentelijke gronden die noordelijk van de Noordbuurt en zuidelijk van de Zuidbuurt liggen moeten opnieuw worden gewaardeerd. Tot slot heeft de heer H.J. S. verzocht een perceel grasland die hij van de gemeente pacht te mogen kopen. Voorstel:

1. Het verschil tussen de waarde van de toegedeelde gronden en ingebrachte gronden ad 16.971,38 afwaarderen bij de rekening 2002.


2. De waarde van de gronden zuidelijk van de Zuidbuurt in de rekening van 2002 opwaarderen tot 141.038,52.

3. Rente toerekenen aan de gronden noordelijk van de Noordbuurt en zuidelijk van de Zuidbuurt.

4. N.A.M. van W. gronden in de polder verpachten voor 400,- per ha.
5. De raad voorstellen het perceel L 386 te verkopen aan H.J. S. voor 12.265,-.
Uitspraak rechtbank.
Betrokkene wil een woning bouwen aan de Meentweg. Er is in dit verband meegedeeld, dat de huidige agrarische bestemming van het perceel door middel van een procedure ex artikel 4, lid 8 kan worden gewijzigd in de bestemming woondoeleinden, doch dat dit niet kan leiden tot de bouw van een woning. Betrokkene heeft beroep ingesteld. De rechtbank heeft het beroep ongegrond verklaard.
Uitspraak voor kennisgeving aannemen.

Conform.
Akoestisch onderzoek geluidscontouren A27.
Door DHV is een akoestisch onderzoek verricht naar de geluidscontouren vanwege de A27. Berekend zijn de huidige contouren en die van het prognose jaar 2015.
Het onderzoek voor kennisgeving aannemen en ter kennisneming brengen aan de commissie WRM.
Conform, waarbij duidelijk is dat er wettelijk gezien geen problemen zijn, maar dat de vraag om iets te doen aan de geluidsoverlast die de burger ervaart, nog beantwoord moet worden.