Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

woensdag 7 mei 2003



Ermelo- autovernieling
Een vijftal personen, woonachtig in Ermelo deden aangifte van vernieling aan hun auto door onbekenden. De auto's stonden geparkeerd aan de Leeuwerikstraat, Reigerstraat en Rengersland. De auto's zijn met een scherp voorwerp bekrast. Afgelopen weekend zijn er meerdere auto's vernield in deze buurt.

Nunspeet- diefstal uit woning
Een 54- jarige man uit Nunspeet deed aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Kroonlaan.De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van 6 op 7 mei. De inbreker(s) zagen kans binnen te komen door de buitendeur te vernielen, waarna zij de woning doorzochten. Uit de woning is een geldbedrag ontvreemd.


Putten- verkeersongeval met letsel

Een 78- jarige vrouw uit Putten reed woensdag 7 mei tegen een geparkeerde auto aan in de Klaas Bosstraat. Na de aanrijding werd ze door een buurtbewoner uit haar auto geholpen. De vrouw maakte een verwarde indruk en klaagde over pijn op haar borst. (Mogelijk is de vrouw onwel geworden).
Zij heeft zich onder medische behandeling gesteld.


Hattem- verkeersongeval met letsel

Tijdens een fietstocht van een groep Amerikanen, vanaf Zwolle richting Wezep kwam een 71- jarige fietster ten val. Dit gebeurde op de Zuiderzeestraatweg. Bij de kruising richting Hattem sloeg de groep linksaf. De vrouw raakte vermoedelijk het achterwiel van haar voorganger(ster), waardoor zij ten val kwam. De vrouw is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.


Oldebroek- diefstal uit woning

Op dinsdag 6 mei deed een 42- jarige vrouw uit Oldebroek melding van diefstal uit de woning aan de Zuiderzeestraatweg van haar 81- jarige moeder.
De diefstal had afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Die middag kwam er een man langs die stroopwafels verkocht. De 81- jarige vrouw kocht de stroopwafels, waarna de man vroeg of hij even een glaasje water mocht drinken. De vrouw gaf toestemming. De volgende dag kwam de vrouw erachter dat zij haar portemonnee miste, inclusief geld en een bankpas. De bankpas is inmiddels elders weer teruggevonden en er is geen geld mee opgenomen.

Nunspeet - inbreker op heterdaad betrapt
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20 jarige man uit Den Haag op vrijwel heterdaad betrapt bij een woninginbraak en na een korte achtervolging te voet in de kraag kunnen grijpen.
Na een uitstekende tip dat er in een woning aan de Talmastraat in Nunspeet werd ingebroken, trof de politie op de Talmastraat twee mannen lopend aan, die bij het zien van de politie onmiddellijk een aantal goederen van zich afgooiden.
Eén van hen verdween via een brandgang. De andere man werd te voet door politiemensen achtervolgd en via de Gerbrandystraat en de Treubstraat, kon de politie de Hagenaar in de kraag grijpen. De goederen die de mannen van zich afwierpen bleken onder meer een scanner, een doosje met sieraden en een brillenkoker te zijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten.



038-375 10 50 ---- --