Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 7 mei 2003



Geesteren - Diefstal autobanden en siervelgen

Vanaf een auto die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Nettelhorsterweg zijn tussen 6 mei 20.30 uur en 7 mei 00.30 uur vier autobanden en vier velgen weggenomen. De daders hebben de auto op een aantal stenen gezet, waarna de banden en de velgen met een totale waarde van 900 euro werden weggenomen.


Doetinchem - Bedreiging

Een 42-jarige man uit Doetinchem heeft aangifte gedaan van bedreiging. De man werd op 6 mei omstreeks 16.45 uur op het Erdbrinkplein met een mes bedreigd door een voor hem onbekende man. De bedreiging vond plaats nadat beide mannen kort daarvoor in het verkeer een conflict hadden. In verband met de bedreiging kon omstreeks 17.30 uur een 21-jarige man eveneens uit Doetinchem worden aangehouden. De man is ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld.


Silvolde - Gewond bij bedrijfsongeval

Een 46-jarige werknemer van een bouwbedrijf is bij een bedrijfsongeval gewond geraakt. Twee werknemers van het bouwbedrijf waren bezig om een ijzeren balk tegen het plafond van een pand aan de Laan van Schuylenburch te plaatsen. Door nog onbekende oorzaak is de ijzeren balk van de steiger naar beneden gevallen. De balk kwam daarbij op de arm van de man uit Breedenbroek terecht. De man is overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Aalten - Diefstal uit berging

In een berging aan de Kloosterdijk is tussen 6 mei 16.30 uur en 7 mei 07.00 uur ingebroken. De daders hebben een buitendeur opengebroken en namen een bladblazer, een snoeischaar en een sleutelbos weg.


Halle - Diefstal uit bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Halseweg zijn tussen 6 mei 22.30 uur en 7 mei 07.00 uur sigaretten, telefoonkaarten en een digitale camera weggenomen. De daders forceerden de toegangsdeur van het bedrijf, waarna in het pand een kluis werd opengebroken en kasten werden doorzocht.





Snelheidscontroles 6 mei

Lievelde:
Lievelderweg, max. 30 km/uur, van 17.00 uur tot 19.30 uur, 730 voertuigen gecontroleerd, 232 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 66 km/uur.
Lichtenvoorde:
Varsseveldseweg, max. 50 km/uur, van 20.00 uur tot 21.30 uur, 170 voertuigen gecontroleerd, 37 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 81 km/uur.



Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --