Ingezonden persbericht

Fujitsu Siemens Computers lanceert volledig groene lijn

SCENIC E600: eerste milieuvriendelijke PC ter wereld

Maarssen, 7 mei 2003 ? Vandaag lanceert Fujitsu Siemens Computers de eerste volledig milieuvriendelijke computer ter wereld die al voldoet aan de EU richtlijnen voor afgifte van lood en halogeen die pas moeten gelden vanaf 2006. The SCENIC E600, een van de meest geluidsarme PC's in zijn klasse, bevat onder andere kunststoffen waarin geen vlamvertragers op halogeenbasis zijn verwerkt, heeft energiebesparende functies voor de netvoeding, en is voorzien van een recyclebare behuizing en een milieuvriendelijk moederbord. Waar de voorganger nog te krijgen was in een "gewone" en een "groene" variant, wordt de SCENIC E600 alleen geleverd als milieu vriendelijke PC.

De materiaalkeuze voor dit D1534 Green Mainboard is van essentieel belang. Toepassing van loodvrije en halogeenvrije printplaten en loodvrije soldeermethoden heeft het loodgehalte per moederbord teruggebracht van circa 12 naar minder dan 3 gram. Het resterende lood bevindt zich helemaal in de componenten en de chips. De ecologische benadering wordt gecompleteerd door een productieproces dat is gecertificeerd volgens de "eco-audit" ISO 14001. Deze certificering vereist een continu streven naar vermindering van de milieubelasting.

Het moederbord van de SCENIC E600 Green PC heeft nog meer milieuvriendelijke eigenschappen. De functie Thermal Management voorkomt bijvoorbeeld dat er onnodig geluid wordt geproduceerd door de CPU en de ventilatoren. Deze draaien alleen op volle snelheid als de temperatuur van de processor aanzienlijk stijgt. Op momenten dat de CPU weinig belast wordt, zijn de ventilatoren zelfs geheel uitgeschakeld. Verder voorkomt de "HDD silent mode" onnodige geluiden van de harde schijf. De functie "IA-PC" (opslaan in RAM) vermindert het stroomverbruik wanneer de PC standby is tot slechts 5 watt. Als de PC wordt aangezet, keert deze binnen enkele seconden terug naar de exacte status waarin hij werd uitgezet, zonder een tijdrovend opstartproces. Dit maakt het de moeite waard om de computer ook tijdens korte pauzes uit te schakelen. Het gebruik van de Intel 845G chipset betekent dat grafische mogelijkheden, audio en LAN al in het moederbord zijn geïntegreerd. Dit maakt de milieuonvriendelijke toepassing van aanvullende kaarten met lood en halogeen overbodig.

Met de ergonomische en milieuvriendelijke SCENIC E600 Green PC stelt Fujitsu Siemens Computers een nieuwe norm voor de moderne netwerkomgeving. Het compacte, ruimtebesparende, stille en krachtige apparaat is de ideale PC voor client/server-omgevingen in middelgrote en grote bedrijven die waarde hechten aan milieuvriendelijke producten. De SCENIC E600 presteert met name indrukwekkend op de belangrijke terreinen van betrouwbaarheid, flexibiliteit, beveiliging en lage onderhoudskosten. Ook het innovatieve ontwerp stelt een nieuwe norm voor een milieuvriendelijke toekomst.

Fujitsu Siemens Computers hecht grote waarde aan de milieuvriendelijkheid van haar producten. Deze bedrijfsstrategie richt zich op de gehele levenscyclus van de producten, van ontwikkeling tot materiaalkeuze, van fabricage tot en met recycling. De "groene PC" is de nieuwste stap in een beleid dat al verscheidene jaren wordt gehanteerd. Het apparaat voldoet ruimschoots aan de criteria zoals gedefinieerd voor het Duitse milieukeurmerk "Blauer Engel" en het Scandinavische keurmerk "Svanen". De langdurige betrokkenheid van Fujitsu Siemens Computers wordt geïllustreerd door het feit dat het bedrijf acht jaar geleden als eerste PC-producent het "Blauer Engel" keurmerk verwierf.

EU richtlijn
Bedrijven en organisaties nemen beslissingen voor hun huidige ? en hun toekomstige situatie. Aandacht voor de omgeving waarin we leven is hierin ook belangrijk. Apparatuur veroudert en wordt uiteindelijk afgeschreven. Hierdoor belast de IT industrie het milieu jaarlijks met tonnen aan zware metalen en andere schadelijke stoffen. Binnen Europa is dit probleem aangepakt door de richtlijn EU/2002/96/EG. Vanaf 1 juli 2006 kunnen binnen Europa alleen PC worden geleverd die voldoen aan deze richtlijn. De SCENIC E600 "GROENE PC" voldoet vandaag al aan deze richtlijn. Hiermee biedt Fujitsu Siemens Computers nu de zekerheid van een milieubewuste oplossing voor de toekomst.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Bedrijfskritische processen worden zeker gesteld met deze oplossingen van Fujitsu Siemens Computers' Business Critical Computing.
Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaco Smit Ingrid Keizer
Fujitsu Siemens Computers Brodeur Worldwide
Tel: 0346 59 89 53 Tel: 020 346 20 00
Jaco.smit@fujitsu-siemens.com svijn@nl.brodeur.com