Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (7/5)

Bergen op Zoom woensdag, 07 mei 2003

Gas in gezicht gespoten

BERGEN OP ZOOM: Een 48-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man liep dinsdagmorgen met zijn hond op de Kijk in de Pot te wandelen, toen hij daar een andere hondenbezitter met zijn herdershond tegenkwam. De twee honden raakten met elkaar in gevecht. Tijdens de woordenwisseling die daarop volgde tussen beide baasjes werd de Bergenaar met een bijtend gas in het gezicht gespoten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Belemmering deurwaarder

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag is een 37-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. De man trachtte de ontruiming van de woning van zijn broer door de deurwaarder in de Plataanstraat te belemmeren. De man gedroeg zich agressief en gooide met meubilair. Na verhoor is de man heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige inwoner van Bergen op Zoom is dinsdagmiddag slachtoffer geworden van zinloos geweld. De jongeman liep met zijn vriendi over de Stationsstraat toen hij door een viertal jongelui zonder reden werd lastiggevallen. De jongen is vervolgens tegen hoofd en borst geslagen en geschopt. Een beveiligingsbeambte heeft de jongen van zijn belagers bevrijd. Een aantal getuigen van dit voorval hebben aan de politie een duidelijk signalement gegeven. De politie heeft mede hierdoor dinsdagavond drie 15-jarige jongens uit Bergen op Zoom aangehouden. Een vierde verdachte, een 16-jarige jongen eveneens woonachtig in Bergen op Zoom is woensdagmorgen aangehouden. Het viertal is inmiddels inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt wat het aandeel van de vier jongens precies is geweest tijdens de openlijke geweldpleging. Het slachtoffer heeft nog last van zijn ribbenkast en gelaat.

Inbraak personenauto`s

HOOGERHEIDE: Dinsdagnacht is ingebroken in twee personenauto`s. De auto`s stonden geparkeerd in de Kamerlingh Onnesstraat . De dader heeft in beide gevallen het portier geforceerd om in de auto te komen. Uit beide voertuigen is een autoradio-/CD-speler gestolen.

Diefstal tuinset

HOOGERHEIDE: Een bewoner van de Duinstraat heeft aangifte gedaan van diefstal van een gietijzeren tafel en twee gietijzeren stoeltjes uit de tuin van zijn woning. De diefstal heeft afgelopen weekend plaatsgevonden.

Bron: Henk Snepvangers