Politie Midden- en West Brabant

Vrouw aangerand

woensdag 7 mei 2003

Vrouw onzedelijk betast

BREDA - Een 20 jarige Bredase vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan, dat ze in de nacht van zaterdag op zondag tot twee keer toe in de Bredase binnenstad door een man op een fiets is lastig gevallen en onzedelijk betast. Door hard te gillen sloeg de dader op de vlucht, sprong op zijn fiets en ging er vandoor. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

De vrouw liep zondagmorgen rond 03.15 uur over het trottoir van de Adriaan van Bergenstraat toen ze vanachter werd vastgepakt door een man, die met zijn fiets over het trottoir reed. Vrijwel gelijktijdig passeerden haar over de rijbaan twee andere fietsers. De vrouw merkte aan het onderlinge contact, dat het drietal bij elkaar hoorde. Omdat ze niet gediend was van het gedrag van de fietser maakte ze hierover een opmerking.

Even later kwam de ongeveer 20 jarige fietser op de Middellaan opnieuw naar haar toe, greep haar vast en betastte haar onzedelijk. Op dat moment stonden de twee andere fietsers op een afstand te kijken. De vrouw begon zó hard te gillen dat de man er kennelijk van schrok en er vandoor ging. De politie is een onderzoek gestart en hoopt in contact te komen met mensen die iets hebben gezien of gehoord. De vrouw wist de politie te melden, dat de man een iets getinte huidskleur had en overwegend donkere kleding droeg en op een herenfiets reed. Volgens het slachtoffer viel haar op dat de dader een tenger postuur had en ongeveer 190 cm lang was.

Bron: R. van Kuik