Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 7-05-2003
Persberichten woensdagmiddag 7 mei 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Rijden onder invloed

EMMEN Tijdens een op de Rondweg gehouden verkeerscontrole blies een 44-jarige inwoner van Emmen 245 ug/l. De man werd bekeurd.

Snelkraak bij Telecom winkel

ASSEN Vannacht is er ingebroken in een telefoniewinkel aan het Koopmansplein. Door een ruit te vernielen hebben de daders een I-mode toestel weggenomen ter waarde van euro 649,-.

Aanrijding met dodelijke afloop

RUINEN Op de westbaan van de A28 ter hoogte van de afslag Ruinen vond een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 36-jarige uit Assen afkomstige bestuurster reed met haar auto op de linkerrijstrook waarbij zij met de linker wielen in een watergootje belandde. Nadat ze naar rechts gecorrigeerd had botste ze tegen een op de rechterrijstrook rijdende personenauto bestuurd door een 54jarige vrouw uit de gemeente Tynaarlo. Deze auto werd vervolgens gelanceerd en schoot daarbij de ongeveer 1 meter lager gelegen rechterberm in en botste daar op een boom. De bestuurster overleed ter plaatse en een bij haar inzittende man uit de gemeente Tynaarlo raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De veroorzaakster raakte niet gewond. Er werd assistentie geleverd door rijkswaterstaat, brandweer, KLPD, traumaheli en ambulance. De rijbaan was ongeveer 1 uur gestremd en er ontstond een file van ongeveer 7 kilometer.