07/05/2003 Windows Server 2003 geïntroduceerd op PRIMERGY

Alle huidige op Intel gebaseerde servers van Fujitsu Siemens Computers voldoen aan de eisen van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft

Maarssen, 25 april 2003 Fujitsu Siemens Computers heeft vandaag haar brede ondersteuning voor het Windows Server 2003 besturingssysteem aangekondigd. Alle huidige PRIMERGY modellen voldoen aan de eisen van het nieuwe besturingssysteem en zullen met succes worden gekwalificeerd voor Windows Server 2003. De sterke punten van het nieuwe besturingssysteem zijn vooral duidelijk als het aankomt op het bouwen van moderne IT infrastructuren of bij serverconsolidatie met blade servers en de grote T850 PRIMERGYs.

Microsoft Windows Server 2003 lijkt op maat te zijn gemaakt voor de PRIMERGY servers van Fujitsu Siemens Computers. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Microsoft en Fujitsu Siemens Computers werden alle huidige servermodellen en het besturingssysteem ontwikkeld met het oog op optimale interactie. Bovendien is er al een groot aantal ISV toepassingen verkrijgbaar. De PRIMERGY servers met Microsoft Windows Server 2003 zijn speciaal geschikt voor het implementeren van IT infrastructuren met gedistribueerde toepassingen, veeleisende netwerkarchitecturen en webservices. De potentiële gebruikers en geïnteresseerden variëren van kleine en middelgrote ondernemingen tot operators van grootschalige datacenters.

Om aan te sluiten bij de introductie van Microsoft Windows Server 2003, zijn PRIMERGY servers verkrijgbaar in splinternieuwe ontwerpen in de huidige BX, RX en TX serie. Ontwikkeld en geproduceerd in Europa behoren de systemen tot de meest succesvolle op de markt. Als onderdeel van het SysFrame concept van Fujitsu Siemens Computers bieden zij talrijke toekomstgerichte kenmerken van autonoom computergebruik. Nadere informatie over de op Intel gebaseerde PRIMERGY servers van Fujitsu Siemens Computers is beschikbaar op internet, www.primergy.com

Windows Server 2003 past zeer goed in onze Business Critical Computing strategie, lichtte Dr. Joseph Reger, Chief Technology Officer van Fujitsu Siemens Computers, toe. Binnen de context van het Global Alliance partnership tussen Microsoft en de bedrijven van de Fujitsu Group waren wij reeds in een zeer vroeg stadium betrokken bij de ontwikkelingsplannen voor het Windows Server 2003 besturingssysteem. We kunnen daarom nu een stevige basis bieden voor betrouwbare en veilige IT infrastructuren met Windows Server 2003 op onze PRIMERGY servers.

Het strategisch partnership tussen Fujitsu Siemens Computers en Microsoft brengt beide partners werkelijk profijt, aldus Bod Ellsworth, Director Windows Server Product Management Group van Microsoft. Fujitsu Siemens Computers heeft uitgebreide ervaring in de fijnafstemming van computersystemen met besturingssystemen van Microsoft. De klanten profiteren zo van de waarde van Windows Server 2003 terwijl ze tegelijkertijd hun investeringen in bestaande technologie beschermen.

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Ingrid Keizer. Tel: 020-3462000
Fax: 020-6697265
Email: ikeizer@nl.brodeur.com

Contactpersoon bij Fujitsu Siemens Computers is Jaco Smit. Tel: 0346 598 953
Fax: 0346 550 152
Email: jaco.smit@fujitsu-siemens.com