Ingezonden persbericht

Integraal beheer van collecties

CenE Bankiers introduceert Art Management

Utrecht, 7 mei 2003 - Veel mensen realiseren zich onvoldoende dat een groot gedeelte van hun vermogen is opgebouwd uit kunst of andere collecties. In sommige gevallen kan dat oplopen tot wel 70% van het totale bezit. Daarmee is een kunstcollectie zowel emotioneel als financieel van groot belang.

Daarom introduceert CenE Bankiers Art Management. Met deze dienstverlening biedt CenE Bankiers een pakket van diensten waarmee een collectie als onderdeel van het totale vermogen op optimale wijze kan worden beheerd. Dat geldt voor collecties van kunst en antiek, maar ook bijvoorbeeld voor juwelen of klassieke auto´s.

Art Management omvat een breed pallet diensten. Zo begeleidt CenE Bankiers cliënten bij de overdracht van kunst naar een volgende generatie. Via estate- en successieplanning zorgt de bank ervoor dat overdracht van kunst naar volgende generaties geen probleem wordt maar juist nieuwe mogelijkheden biedt. Cliënten hebben de beschikking over een art consultant, die hen helpt inzicht te krijgen in de samenstelling van de collectie en die hen de weg kan wijzen bij het vinden van deskundigen op het gebied van bijvoorbeeld klimaatbeheersing en restauraties. Bij de vermogensplanning van de cliënten wordt kunst ook als vermogenscomponent betrokken. Uiteraard omvat CenE Bankiers Art Management ook maatwerk in verzekeringen. Hiervoor wordt samengewerkt met toonaangevende verzekeringsmaatschappijen.

Participatie in CenE Bankiers Art Management betekent ook deel uitmaken van een exclusieve kring kunstliefhebbers. CenE Bankiers organiseert hiervoor regelmatig workshops, presentaties en andere activiteiten. Door het wereldwijde netwerk van ING Groep blijft dit niet beperkt tot binnen de landsgrenzen.

Over CenE Bankiers
CenE Bankiers is een private bank die gespecialiseerd is in het leveren van financiële diensten voor specifieke groepen vermogende particulieren en ondernemers, zoals directeuren-grootaandeelhouders en vrije beroepsbeoefenaren. Als persoonlijke vermogensadviseur biedt CenE Bankiers een totaalpakket bestaande uit financiële planning, effectenadvisering en vermogensbeheer, trustdiensten en private insurances. CenE Bankiers is in 1922 als 'NV Crediet en Effectenbank' in Utrecht opgericht en is een onderdeel van de ING Groep. Als bankiershuis met een belegd vermogen van Euro 2 miljard, combineert CenE Bankiers persoonlijke aandacht en professionaliteit met de zekerheid van een grote financiële instelling. Centraal vanuit Utrecht bedient CenE Bankiers haar klanten door heel Nederland met 400 medewerkers.