Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 7 mei 2003

Tennisverenigingen leveren competitie-uitslagen massaal aan via internet

Na drie competitieweken blijkt dat de tennisverenigingen massaal hun competitie-uitslagen via internet aanleveren. In de eerste competitieweek leverde al 80% van de verenigingen haar gegevens aan via de website van de KNLTB, www.knltb.nl. In de derde week steeg het percentage naar 87%.

Dit jaar worden tennisverenigingen voor het eerst in de gelegenheid gesteld om de competitie-uitslagen via internet aan te leveren. Door deze nieuwe ontwikkeling zijn de competitieresultaten nog eerder na te lezen op de internetsites van de KNLTB, www.knltb.nl en www.tenniscard.nl. Doordat de uitslagen grotendeels digitaal worden aangeleverd, zijn ook alle partijresultaten op internet te vinden.

Mede dankzij de inzet van de tennisverenigingen lijkt het digitaal aanleveren van de competitie-uitslagen een groot succes te worden. Door het grote aantal bezoekers op www.knltb.nl laat echter de webserver het zo nu en dan afweten. Dit geldt met name voor zondagavond en maandag aangezien in het weekend de meeste competitiewedstrijden worden gespeeld. De KNLTB werkt er hard aan om dit in de toekomst te voorkomen.

De laatste speeldag van de reguliere Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie is op zondag 1 juni. Op zaterdag 31 mei gaat nog wel de eredivisie van start. De play-offs van de eredivisie worden op 14 en 15 juni bij tennisvereniging Groenekan gespeeld. De meeste districtscompetities zijn op zaterdag 31 mei afgelopen.