- PERSBERICHT -

BT sluit groot Europees voice-contract met Teleholding International

Amsterdam, 7 mei 2003 - BT kondigt vandaag een groot voice-contract aan met multimedialeverancier Teleholding International (ThI) voor de levering en het beheer van betaalde servicenummers in Nederland, Duitsland, Italië en Spanje. Het vijfjarige contract kent een waarde van 70 miljoen pond. De diensten op de servicenummers variëren van aandelennieuws tot horoscoopinformatie, maar ondersteunen ook interactieve tv-applicaties zoals sms-voting. BT gaat de diensten leveren via zijn paneuropese glasvezelnetwerk.

Ter ondersteuning van de servicenummers levert BT tevens een centrale rapportageoplossing aan ThI. Deze oplossing zorgt voor de facturering aan ThI-klanten in elk land en biedt ThI een uniforme klantenstructuur. Daarmee neemt BT een zware administratieve last weg bij ThI, waardoor het multimediabedrijf zich kan richten op zijn kernactiviteit: het aanbieden van innovatieve voice-technologie.

Wouter Steiner, CEO van ThI, is zeer te spreken over de overeenkomst: "De potentie van dit contract met BT is enorm. Door deze samenwerking zijn we in staat om overal in Europa servicenummerdiensten te leveren aan onze klanten. Het doel van dit partnership is dan ook om gezamenlijk uit te groeien tot de marktleider in hoogwaardige telefoniediensten. BT was de enige leverancier die de gewenste netwerkdekking kon bieden. We kijken met vertrouwen uit naar het verder uitbouwen van onze relatie."

Terry Idle, vice-president European Solutions van BT Global Solutions, voegt daaraan toe: "Deze overeenkomst onderstreept de ambitie van BT om een belangrijke speler te worden op de Europese markt voor totaaloplossingen. Zowel onze netwerkdekking als onze expertise op het gebied van totaaloplossingen is ongekend. Dit contract laat nog eens zien hoe we onze kennis en kunde kunnen inzetten om een volledig beheerde totaaldienst te leveren aan onze partners en hun klanten in heel Europa."

BT en ThI zijn van zins het contract open te breken naar meer landen in Europa, waaronder Oost-Europa en Scandinavië, maar de twee partijen hebben ook het Midden-Oosten en China in het vizier. Daarnaast overwegen de twee de vorming van een paneuropees platform voor het leveren van entertainment-netwerkdiensten aan bedrijven en consumenten. Hiermee zijn BT en ThI in staat een complete televoting-dienst (voor telefoon, sms en internet) te bieden aan organisatoren van internationale interactieve media-evenementen

Over ThI

Teleholding International B.V. is een fullservice-leverancier van multimedia-oplossingen op diverse platforms. ThI ging in 1986 van start als leverancier van IVR-systemen (Interactive Voice Response). Hoewel IVR nog steeds de basis vormt van alle functionaliteit, is er in de loop der tijd steeds nieuwe functionaliteit toegevoegd, waardoor er echte multimedia-oplossingen zijn ontstaan. ThI is actief in Europa, het Midden-Oosten en China.

Aangezien de vestigingen verantwoordelijk zijn voor het operationele beheer van de kernactiviteiten van ThI, houdt de moedermaatschappij zich met name bezig met het ontplooien van new business en de introductie van nieuwe technologieën, zoals e-commerce, mobiele communicatie, spraakherkenning en omzetting van tekst in spraak.

De ThI-platforms bieden een breed scala aan diensten, waaronder zelfontwikkelde software- en hardwaretoepassingen, datamining-oplossingen, een opnamestudio, een stem- en geluidsbank, een foto- en commercial-bibliotheek en vele snel herkenbare telefoonnummers, handelsmerken en internetdomeinnamen.

ThI kent een gevarieerd klantenbestand met daarin onder meer uitgevers, televisiezenders, klantenservice-organisaties, reclamebureaus, fabrikanten van consumentenartikelen, financiële instellingen en charitatieve organisaties.

Meer informatie vindt u op www.thi.nl.

Over BT Global Services

BT Global Services is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie biedt BT Global Services geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT Global Services in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij het wereldomspannende netwerk van BT en zijn strategische partnerships kan BT Global Services klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Global Services varieert van hardware en software voor werkplekken en netwerken tot datatransport en -verbindingen, op IP gebaseerde e-business-oplossingen, beheerde netwerkdiensten en systeemintegratie. BT Global Services is tevens actief als adviseur in complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT Global Services heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd accountmanagement. Ongeveer de helft van het personeel is werkzaam in vestigingen buiten Engeland. BT Nederland is een onderdeel van BT Global Services.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie (