Ingezonden persbericht

Persbericht

INFO.NL REALISEERT GEOGRAFISCH PLATFORM VOOR SPOTTER VAN O2

Amsterdam 7/5/2003

Info.nl heeft in opdracht van Locatienet voor O2 Nederland het geografisch platform voor Spotter gerealiseerd. Spotter is de eerste location based service in Nederland via de mobiele telefoon. Spotter maakt het mogelijk om vrienden via zowel het internet als mobiel direct te vinden. Deze dienst maakt gebruik van het platform van Locatienet, dat mede door Info.nl is ontwikkeld.

Spotter maakt het mogelijk om direct vrienden, collega's en bekenden met een O2 simkaart op te sporen. Uiteraard hebben zij hiervoor eerst toestemming gegeven. Zowel via de website www.o2.nl/spotter als via de mobiele telefoon (SMS) kan Spotter worden gebruikt. Locatienet levert O2, op basis van de positie van de mobiele gebruiker, een grafische of tekstuele weergave van deze positie.

De uitdaging bij de realisatie van de Spotter lag volgens Remco Zut, specialist in location based services, in het genereren van een juiste tekstuele beschrijving van de straal waarbinnen een 'gespot persoon' zich bevindt. De huidige oplossing levert een optimale balans tussen de herkenbaarheid van de beschrijving en de (on)nauwkeurigheid van de positiebepaling. De geografische informatie wordt omgezet in een bruikbare tekstomschrijving zoals bijvoorbeeld: 'Kees is gespot in Amsterdam-Zuidoost in de buurt van de Arena'.

Info.nl heeft een uitgebreide ervaring in het bedenken, bouwen en beheren van innovatieve online toepassingen. Naast mobiele toepassingen voor onder andere T-Mobile, Rabobank Nederland en De Lotto heeft Info.nl nu ook ervaring in het ontwikkelen van location based services via de mobiele telefoon.
Voor Toto-Score via SMS ontving Info.nl recentelijk een SpinAward voor het 'beste wireless concept'.


----
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Info.nl / Arthur Hoogeveen
Business Development
T: 020 - 530 9100
Email: contact@info.nl
www.info.nl