Infomedics


Persbericht - 7 mei 2003

Azivo vermindert papieren declaratiestroom via Infomedics

Op 7 mei 2003 hebben Azivo en Infomedics een overeenkomst getekend om zorgnota's voor Azivo electronisch aan te leveren via het internetportaal van Infomedics.

Azivo, een relatief klein ziekenfonds met circa 155.000 verzekerden, kent een zeer sterke regionale concentratie in Den Haag en het Westland. Azivo heeft al veel bereikt op het gebied van electronische gegevensuitwisseling met zorgverleners. Voor een verdere intensivering heeft Azivo voor samenwerking met Infomedics gekozen. "Wij willen het declareren op papier nog verder terugdringen, tot bijna nihil. Bovendien willen we samen met Infomedics het aanleveren van declaraties op diskette vervangen door de nog efficiëntere en veiligere aanlevering via internet", aldus Fred van den Heuvel, algemeen directeur van Azivo.

Veel voordelen
De belangrijkste voordelen van het gebruik van internet boven diskettes zijn voor zorgverleners dat het nog efficiënter werkt omdat alle declaraties (dus ook naar andere aangesloten verzekeraars) in één bericht via een beveiligde internetverbinding kunnen worden verstuurd. Daarnaast gaat declareren via internet een stuk sneller en is het uiterst veilig. Zorgverleners kunnen ook elektronische retourberichten via internet ontvangen. En tracking en tracing van de status van declaratieberichten behoort tot de mogelijkheden.

Groot werkgebied
De samenwerking met Azivo is van groot belang voor Infomedics. "Dankzij de aansluiting van Azivo hebben we een bijna volledige dekking in Den Haag en omstreken. We kunnen zorgverleners in de Haagse regio het declaratieverkeer nu geheel uit handen nemen", aldus Sweder van Wijnbergen, directeur van Infomedics.