Ondernemersorganisatie voor Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten

OSB en FNV Bondgenoten leggen CAO-conflict bij
schoonmaakcampagne Schoon op School

Voorzitterschappen OSB-Commissie In de vergadering van het Algemeen Bestuur op woensdag 7 mei jongstleden is besloten om de vacante voorzitterschappen van OSB-commissies als volgt in te vullen:

Vice-voorzitter OSB
De heer A.J.H.M. de Jong heeft zijn activiteiten als lid van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van OSB beëindigd. De heer B.S.T.J. Hogenboom neemt het lidmaatschap van het Dagelijks Bestuur van hem over en is hiermee automatisch vice-voorzitter van OSB.

Voorzitter Commissie Opleiding & Training
De heer S.M.C.E. Feijen neemt het voorzitterschap van de Commissie Opleiding & Training van de heer De Jong over. In die hoedanigheid zal hij ook optreden als voorzitter van de Stichting Scholing en Vorming Schoonmaakbedrijven & -Diensten (SVS). Het voorzitterschap van de Commissie Sociale Regelingen, dat de heer Feijen tot nu toe op zich nam, is door deze wisseling vacant gekomen.
Voorzitter Commissie PR & Communicatie
Het voorzitterschap van de Commissie PR & Communicatie komt in handen van de heer J.B. Kroeze. Deze functie heeft enige tijd geen invulling gekend.

Voorzitter BrancheBegeleidingsCommissie (BBC) ARBO-Convenant Vanwege de nauwe raakvlakken met de Commissie Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (KAM), zal de heer R. Kok als voorzitter van deze commissie ook het voorzitterschap van de BrancheBegeleidingsCommissie op zich nemen. De BBC heeft de taak om het onlangs afgesloten ARBO-Convenant verder te gaan uitwerken. CAO-akkoord

Schoonmaakcampagne Schoon op school

De campagne Schoon op school, fris in de klas kan in het nieuwe schooljaar onverminderd worden voortgezet.

Scholen in het primair onderwijs hebben bij de start van de campagne een pakket ontvangen dat voorlichtingsmateriaal bevat over hoe ze het eigen gebouw kunnen schoonmaken en schoonhouden. De scholen konden ook een nieuwe brochure over de aanpak van het schoonmaakonderhoud en zogeheten schoonmaakkaarten aanvragen. Hiervan is nog een beperkte voorraad beschikbaar. De brochure is bedoeld voor het management en de medewerkers die te maken hebben met de schoonmaak op school. De kaart kan worden gebruikt om afspraken tussen de school en het schoonmaakbedrijf, dan wel met het eigen schoonmaakpersoneel, vast te leggen.

Materialen bestellen
Het gewenste materiaal kan per briefkaart worden besteld bij het Ministerie van OCenW, Océ Facility services, t.a.v. actie Schoon op school, fris in de klas, Postbus 25000, 2700 LZ Zoetermeer. Vermeld in blokletters: naam van de school, adres, postcode, woonplaats en de gewenste hoeveelheid brochures en schoonmaakkaarten. Met een controleformulier kan worden vastgelegd hoe het schoonmaakwerk is verlopen. Dit formulier is niet meer te verkrijgen, maar kan wel worden gedownload via de website van de Vereniging Schoonmaak Research: www.vsr-org.nl/actueel.asp
Op de website www.minocw.nl (dossier: Schone school) treft men ook informatie aan over de campagne en over schoonmaak in het algemeen.