KunstRAI


Pers

Van woensdag 7 t/m zondag 11 mei in Amsterdam RAI

SELECTIEF AANBOD OP COMPACTE KUNSTRAI 2003

Kunstliefhebbers- en verzamelaars, kijkers, kopers zijn van woensdag 7 tot en met zondag 11 mei aanstaande van harte welkom op de KunstRAI Amsterdam 2003. Product Manager Anneke Oele: Dit kunstevenement voor hedendaagse kunst wordt compacter en selectiever van opzet. Zon honderd vooraanstaande galerieën presenteren zich aan de bezoeker, die naast actuele kunst ook moderne kunst van nog levende kunstenaars, glas, sieraden en etnografica aantreft. In een centrale tentoonstelling presenteert Wim van Krimpen samen met de conservators Wim van Sinderen en Roel Arkestein het onlangs geopende museum GEM voor actuele kunst en fotografie op de beursvloer. Verder zijn er veel solopresentaties op de beurs. Deze negentiende vernieuwde KunstRAI vindt plaats in de Parkhal van Amsterdam RAI.

Compacter en selectiever

Om te komen tot een compactere KunstRAI is een selectie toegepast onder de galerieën die zich hebben ingeschreven. De leden van de selectiecommissie, die een goed overzicht over de hele markt hebben, zijn dit jaar Fred Wagemans (Kunstruimte Wagemans, Beesterzwaag), Erik Paol (Fijnaut & Paol Fine Art, Amsterdam), Jeroen Dijkstra (Livingstone Gallery, Den Haag) en Emmo Grofsmid (MK Galerie, Rotterdam).
Fred Wagemans: Bij de selectie is enerzijds veel aandacht voor het professionele karakter van een galerie. Anderzijds speelt het door de galerieën voorgestelde expositieprogramma voor de KunstRAI een belangrijke rol bij de beoordeling. Onze selectie heeft geleid tot een maximum van circa honderd galerieën. Deze vertegenwoordigen een breed aanbod waarbij het accent, meer dan voorheen, ligt op hedendaagse kunst en solopresentaties.

Unieke presentatie GEM

Veelbelovend is de unieke presentatie, centraal op de beursvloer, van het GEM, het onlangs geopende museum voor actuele kunst in Den Haag, waarvan voormalig KunstRAI-directeur Wim van Krimpen directeur is. TIjdens de beurs vinden in samenwerking met de Vrienden van het Stedelijk workshops plaats waarbij kinderen kunst maken onder leiding van kunstenaars.

www.kunstrai.nl met nieuw campagnebeeld

Alle actuele informatie over de KunstRAI is te zien op www.kunstrai.nl, een site die in de aanloop naar de beurs alle informatie geeft over de deelnemende galerieën en kunstenaars en omringende activiteiten. Het geheel vernieuwde campagnebeeld van de KunstRAI Amsterdam, ontworpen door het bureau 'Die twee communincatie en vormgeving'uit Utrecht is eveneens op de site te vinden.

Respectabel comité van aanbeveling

Het concept van deze vernieuwde KunstRAI wordt ondersteund door een respectabel Comité van aanbeveling met als leden:
- de heer Job Cohen, burgemeester van Amsterdam
- de heer Hans Bakker, algemeen directeur RAI Groep
- mevrouw Liesbeth Brandt Corstius, voormalig directeur Museum voor Moderne Kunst Arnhem

- de heer Wim van Krimpen, directeur Gemeentemuseum Den Haag
- de heer Martijn Sanders, directeur Concertgebouw NV Amsterdam
- de heer Ernst Veen, Directeur Stichting De Nieuwe Kerk
- de heer F. Zwarts, voorzitter Kamer van Koophandel Amsterdam
Openingstijden en prijzen

KunstRAI 2003 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en is van woensdag 7 tot en met zondag 11 mei. Daarmee is de beursperiode met een dag ingekort. Op woensdagmiddag 7 mei is er van 14 tot 18 uur een voorbezichtiging voor vertegenwoordigers van de pers en speciale genodigden. De beurs is op woensdag 7 mei voor het publiek open van 18 tot 22 uur; van donderdag 8 tot en met zondag 11 mei van 11 tot 19 uur, en op vrijdagavond 9 mei is de beurs tot 22 uur open. De toegangsprijs bedraagt 10 per persoon, houders van CJP/Pas 65 betalen 9. Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang.

Amsterdam, 14 januari 2003

---