Ingezonden persbericht

Rotterdam, donderdag 3 april 2003


PERSBERICHT
TRC DEVELOPMENT CEO CURT ROTH SPREEKT OP FLIGHT SIM CONFERENTIE LONDON

TRC Development b.v. CEO Curt Roth spreekt op de twee-daagse Flight Sim conferentie van de Flight Simulation Group (FSG) op uitnodiging van de Royal Aeronautical Society (RAeS)in London. De conferentie heeft als thema: "The Impact of Computing Advancements on Flight Simulators & Training Devices" en zal plaatsvinden op 7 en 8 mei 2003 in het gebouw van de Royal Aeronautical Society (RAeS) in London, UK.

Deze twee-daagse conferentie van de Flight Simulation Group (FSG) heeft als doel: het onderzoeken van de impact van huidige en toekomstige computersystemen op simulators en training devices via diepgaande interactieve discussies met toonaangevende bedrijven en experts. Roth spreekt op de tweede dag van de conferentie op donderdag 8 mei 2003 om 13.40 uur. De titel van zijn presentatie is: "How to lower costs for flight simulation substantially".

Over The Royal Aeronautical Society (RAeS)
De Royal Aeronautical Society (RAeS) is een multidisciplinair professioneel instituut opgedragen aan de wereldwijde ruimtevaarttechnologie community. De RAeS heeft 20 Specialist Interest Group Committees, elk opgezet voor de vertegenwoordiging van het instituut op het gebied van alle aspecten in de wereld van de ruimtevaart. Voor meer informatie over de RAeS: http://www.raes.org.uk/

Over de Flight Simulation Group (FSG)
De Flight Simulation Group (FSG) behandelt het ontwerp, de fabricage, de installatie en operatie van simulatie uitrusting en de economische en menselijke factoren welke invloed hebben op het gebruik van simulators voor onderzoek en ontwikkeling voor civiele- en militaire crew training. De groep houdt zich op de hoogte van vliegsimulatie aanvragen in zowel civiele- als militaire gebieden, inclusief de aanvragen van nationale civiele regulatieve autoriteiten. Het committee lidmaatschap heeft tot doel al deze disciplines samen te brengen en een middelpunt te bieden voor alle aspecten op het gebied van vliegsimulatie.
De Flight Simulation Group (FSG) organiseert twee keer per jaar een conferentie dat in Mei en in November plaatsvindt. Behalve TRC Development b.v. spreken onder andere ook: CAE Inc. en Thales Training & Simulation. Voor het registreren en meer informatie over de conferentie: http://www.raes.org.uk/fl-sim/fsghome.htm

Over TRC Development b.v.
TRC Development b.v. ontwerpt en fabriceert realistische Flight Training Devices met getrouwe replicas van originele instrumenten. De eerste producten in een lijn van ATDs, FTDs en Full Flight Simulators zijn gebaseerd op de Cessna 172 Skyhawk, s werelds populairste iinmotorige toestel.
TRC Development b.v. is opgericht in 1999 met financiering van private investeerders en is gevestigd op Rotterdam Airport. TRCs producten worden wereldwijd verkocht via distributeurs en plaatselijke vertegenwoordigers. TRC sloot recentelijk een overeenkomst met de faculteit Aerospace Development van de Technische Universiteit Delft (TUD), bekend om zijn vluchtdynamische modellen. Deze samenwerking stelt TRC in staat om full flight simulators met superieure flight dynamics te produceren. Voor meer informatie over TRC Development b.v.:
http://www.therealcockpit.com

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Public Relations Officer Mijke Niks, tel 010 4390200, fax 010 4390210 of e-mail mijke.niks@therealcockpit.com

Voor beeldmateriaal van The Real Cockpit producten, zie: http://www.therealcockpit.com/pressim.html

De naam Cessna is het handelsmerk van de respectievelijke eigenaar.

Als u van onze persmailinglijst verwijderd wilt worden, stuur dan een e-mail met als subject "unsubscribe" naar press@therealcockpit.com.

TRC Development b.v.
Postbus 12004
3004 GA ROTTERDAM AIRPORT
Telefoon: 010 439 02 00
Fax: 010 439 02 10