Gemeente Bergen op Zoom


Afsluiting Steenbergseweg i.v.m. aanleg Rotonde

In verband met het aanbrengen van asfalt en het verwijderen van de tijdelijke omleidingsweg is de Steenbergseweg van woensdagavond 7 mei 18.00 uur tot en met vrijdagavond 9 mei 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt dan via een omleidingsroute omgeleid.
Op deze dagen worden ook de markeringen aangebracht. Daarop aansluitend zal de rotonde opengesteld worden voor het autoverkeer.

Omleiding
Het verkeer van Steenbergen richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via de Eendrachtsweg (N 286) richting Tholen. Bij Tholen kan het verkeer keren om vervolgens via de Eendrachtsweg en de Tholenseweg richting Halsteren terug te rijden naar de Halsterseweg. Voor het verkeer van Bergen op Zoom richting Steenbergen geldt dezelfde route alleen in omgekeerde volgorde. De te volgen omleidingsroute zal met borden langs de weg worden aangegeven. Om de overlast tot een minimum te beperken zal er door de aannemer 24 uur per dag gewerkt worden. Dit betekent dat er mogelijk s'nachts enige geluidsoverlast voor de bewoners in de directe nabijheid van de rotonde kan optreden.

Fietsverkeer
Ook het fietsverkeer komende uit de richting Bergen op Zoom zal tijdelijk worden omgeleid via de Wouwseweg en de Schansbaan, dit om de aansluiting van de ontsluitingsweg van "de Schans" op de nieuwe rotonde te kunnen realiseren. Deze omleiding zal ingesteld worden voor de duur van ca. 2 weken.
Het fietsverkeer uit de richting Steenbergen hoeft niet omgeleid te worden en kan normaal gebruik maken van het nieuw aangelegde fietspad.

Bereikbaarheid
De bedrijven op de bedrijventerreinen "Oude Molen" en "Wouwseweg" blijven gedurende de ingestelde omleiding normaal bereikbaar, ook hotel "de Ram", manege "Kommers" en het Texaco benzinestation blijven bereikbaar e.e.a. zal op tekstborden aangeven worden.