Politie Midden- en West Brabant

Gevaarlijk weggedrag leidt tot verkeersongeval

Rijen, 6 mei 2003

RIJEN: Op dinsdag 6 mei 2003 omstreeks 22.30 uur vond op de Bredaseweg ter hoogte van de vliegbasis Gilze-Rijen een ongeval plaats. Bij het ongeval raakten minstens twee personen gewond.

De bestuurder van een donkerkleurige Opel Corsa is vermoedelijk met zijn auto op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terechtgekomen. Daar kwam hij frontaal in botsing met een andere personenauto. Ambulance-medewerkers die toevallig in de buurt waren verleenden eerste hulp. Kort daarna kwamen twee andere ambulances om hen te ondersteunen.

Van de bestuurder van de Opel Corsa ontbreekt elk spoor, het is niet duidelijk of hij gewond is. Zijn passagier heeft waarschijnlijk een bovenbeenfractuur. De bestuurder van de 2^e personenauto heeft onbekend letsel. Beiden zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Uit eerste getuigenverklaringen blijkt dat de bestuurder van de Opel Corsa voorafgaand aan het ongeval verkeersgevaarlijk gedrag heeft vertoond. Zo was hij al eerder op de verkeerde weghelft gesignaleerd. Ook lijkt het dat hij enkele keren op en neer was gereden over de Bredaseweg. De politie vermoedt dat zijn rijgedrag andere weggebruikers is opgevallen en verzoekt eventuele getuigen zich daarom te melden bij team Gilze en Rijen via het telefoonnummer 0900 88 44.

Bron: Connie Polak