Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT-

Rotterdam, 7 mei 2003

SOTOPIA USABILITY VERHOOGT HET RENDEMENT VAN MAP YOUR MIND

Map Your Mind heeft het Rotterdamse Sotopia.com in december 2002 gekozen om de website te onderwerpen aan een usability onderzoek. Doelstelling van het onderzoek was om knelpunten in de website te traceren en concrete (grafische) oplossingen aan te dragen en door te voeren. De optimalisatie van de Map Your Mind website heeft in het eerste kwartaal van 2003 geresulteerd in een omzetstijging van 12% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2002.

Het usability onderzoek heeft plaatsgevonden in de vorm van een expert review. Een expert review bevat een gedetailleerd analyse van de website. Sotopia traceert daarbij de belangrijkste problemen van het ontwerp (zoals kleur, pagina-indeling, woordgebruik) en navigatie (menu, zoekmachine etc.).

Een uitgebreide case study is te downloaden op de website van Sotopia http://www.sotopia.com/nl/clients/clients.htm

Algemene informatie Sotopia Usability Consultancy - www.sotopia.com

Sotopia test de gebruikersvriendelijkheid en het bedieningsgemak van websites, web applicaties en softwareprogramma?s. Sotopia onderscheidt zich van alle andere usability consultants door het aandragen van de best mogelijke oplossing in grafische vorm. Usability tests worden uitgevoerd in het Engels, Nederlands, Portugees en Spaans.

Andere klanten van Sotopia zijn o.a. ENECO Energie, European Space Agency, Banco Comercial Portugues, Shell en ING Groep.

Algemene informatie Map Your Mind - www.mapyourmind.com

Map Your Mind is een intermediair tussen producenten van mind mapping software enerzijds en studenten en professionals anderzijds. De website is een van de meest uitgebreide informatiebronnen op het gebied van mind mapping. Mind mapping is een grafische techniek waarmee gebruikers op en snelle en creatieve wijze ideeen kunnen genereren.

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Sotopia Usability Consultancy
Soraia Cardoso
Jufferstraat 152
3011 XM Rotterdam
tel: 010-2019603
soraia@sotopia.com
www.sotopia.nl