Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-05-2003 3e persbericht van woensdag 7 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Arrestaties na invallen
Politie en justitie hebben woensdag op zeven locaties in zuidoost-Brabant invallen gedaan in het kader van een onderzoek naar bedrijfsmatige hennepteelt. Dat gebeurde in woningen in Eindhoven, Nuenen, Heeze en Best. Er werden in totaal vijf mannen aangehouden: twee uit Nuenen (39 en 40 jaar), twee uit Eindhoven (38 en 42 jaar) en een Heezenaar (40 jaar). Er werden vier autos en enkele tienduizenden euros contant geld in beslaggenomen. In drie woningen werden hennepkwekerijen gevonden, met in totaal ongeveer 800 planten en de nodige kweekapparatuur. In twee gevallen was de stroom illegaal afgetapt, waarna de stroomleverancier de elektriciteit meteen heeft afgesloten. Die wordt pas weer aangesloten als een voorschot wordt betaald. In een eerder stadium in het onderzoek werden al op 13 locaties in de regio invallen en zoekingen gedaan. Daarbij werden enkele hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 1700 planten gevonden. Bij een inval op een locatie in Waalre werden een professionele hennepkwekerij met knipperij en drogerij gevonden. Er lag ook 48 kilo gedroogde henneptoppen.

Helmond: Fietsendieven aangehouden
Op de Noord Parallelweg zijn woensdagmorgen om 10.40 uur een 35-jarige inwoner van s-Gravenhage en een 15-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten fietsen hadden weggenomen. De verdachten reden bij hun aanhouding op fietsen die als gestolen stonden gesignaleerd. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De fietsen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Westerhoven: Diefstal uit een bedrijf
Uit de vitrine van bedrijf aan de Braambos is tussen dinsdag 15.00 uur en woensdag 10.00 uur een auto radio cd-speler en een navigatiesysteem weggenomen.

Helmond: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole woensdagmorgen op de Vossenbeemd en de Weg door de Rijpel zijn 12 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Autogordel controle
Woensdagmorgen tussen 10.30 uur en 12.30 uur is er op de Europalaan een autogordel controle gehouden. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel. Zeven bestuurders moeten op het bureau het rijbewijs en/of het kentekenbewijs te tonen.

Veldhoven: Zakkenrollen
Een 44-jarige inwoonster van Veldhoven is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw liep in een winkel in het City Centrum en bemerkte plotseling dat de portemonnee uit haar tas was weggenomen. In de portemonnee zaten een rijbewijs, bankpasjes en 100 euro.