Politie Zeeland



W-3046-2003 AANRIJDING IN MIDDELBURG

Woensdag om 16.50 uur vond op de Koudekerkseweg in Middelburg een aanrijding plaats.
Een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed over de Koudekerkseweg, komende uit de richting van het Bankertplein. Voor haar reed een 28-jarige Vlissingse bestuurder die moest remmen i.v.m. het overige verkeer. De vrouw kon niet tijdig stoppen en er ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten.


O-3047-2003 AANRIJDING IN OOSTERLAND

Woensdag om 17.00 uur vond op de N59 bij Oosterland, t.h.v. het benzinestation, een aanrijding plaats.
Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de parkeerplaats bij het benzinestation. Hij verleende op de kruising met de N59 geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 19-jarige bestuurder uit dezelfde gemeente. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.


Z-3048-2003 VENTEN ZONDER VERGUNNING

Op de Hoofdweg Nood in Zuiddorpe werd woensdag om 18.00 uur een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
De man was tekeningen aan het verkopen op de openbare weg, zonder dat hij hiervoor een vergunning had. Hij kreeg een boete van E 45,-.


W-3049-2003 VERKEERSCONTROLE

Woensdag werd van 14.45 tot 19.00 uur verkeerscontrole gehouden op de Vrouwenpolderseweg ter hoogte van Resto Vrouwenpolder.
De controle werd gehouden door politie Zeeland, de vrijwillige politie Walcheren, Kon, Marechaussee en Douane.
Er werden 536 voertuigen gecontroleerd. Dertien bestuurders werden bekeurd voor diverse overtredingen zoals: te hoog vermogen bromfiets, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, gladde banden, geen APK-keuring enz. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een rijverbod van resp. 1 en 4 uur; een 66-jarige automobilist uit Aken (D) had meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Een inzittende werd aangehouden wegens het maken van gebaren naar en het beledigen van de politie.


Z-3050-2003 AUTOBANDEN LEK GESTOKEN

In de nacht van dinsdag op woensdag werd in de Trumanlaan in Hulst van twee personenauto's een band lek gestoken.
De schade bedraagt meer dan honderd euro.