Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-05-2003 4e persbericht van woensdag 7 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte zware mishandeling aangehouden Woensdagmiddag om 15.40 uur is een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van de 53-jarige Eindhovenaar, dinsdagavond rond 23.45 uur (zie eerste persbericht van vandaag). De verdachte is een zoon van het slachtoffer. De politie vermoedt dat relationele problemen ten grondslag liggen aan de mishandeling. Het slachtoffer is in kritieke toestand in het Catharinaziekenhuis opgenomen. Hij heeft zwaar hoofdletsel, ontstaan doordat hij is geslagen met een zwaar voorwerp. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord. De man kwam in het onderzoek als verdachte naar voren door het buurtonderzoek, het technisch onderzoek en de onderzoeksbevindingen van het recherchebijstandsteam. Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat de mishandeling door meerdere personen is gepleegd. Vandaag hebben dertig politiemensen aan het onderzoek gewerkt.

Helmond: Man met vervalst paspoort aangehouden
In het belastingkantoor aan de Stationsstraat is woensdag om 15.45 uur een 42-jarige Algerijn aangehouden. Hij probeerde met een vervalst Frans paspoort een sofi-nummer te krijgen. De man is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

- Woensdag tussen 11.15 en 12.45 uur is op de Lage Dijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 966 passanten reden er 98 te hard. De snelste reed 96 km/u. 50 mag.


- Op de Rijpelbaan is tussen 15.05 en 16.30 uur gecontroleerd. Van de 1053 bestuurders reden er 114 te hard. Hier mag 70 km/u. gereden worden. De snelste reed 115 km/u.

Riethoven: Snelheidscontrole
Op de Broekhovenseweg is woensdag tussen 13.50 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 596 bestuurders reden er 55 harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 107 km/u.

Valkenswaard: Auto weg na aanrijding
Woensdag rond 15.50 uur is op de Leenderweg een zwarte Mercedes E240 met het kenteken 55-LB-PF gestolen. De 47-jarige Valkenswaardse bestuurder stond op de kruising met de John F. Kennedylaan stil om linksaf te slaan. Op dat moment reed een andere auto achter tegen zijn auto. De man uit Valkenswaard stapte uit, evenals de bijrijder van de andere auto. Beiden gingen de schade aan de achterkant van de Mercedes te bekijken. De bijrijder van de andere auto ging echter snel in de Mercedes zitten en reed ermee weg. De bestuurder van de andere auto reed ook weg.