PERSBERICHT - 2003-05-07

AIRrail service uitgebreid met route Frankfurt Keulen

Lufthansa vervangt meer vluchten door treinverbinding

Lufthansa vervangt meer vluchten door treinverbinding. Passagiers op de route tussen Frankfurt en Keulen kunnen nu ook kiezen om deze reis per hogesnelheidstrein (ICE3) te maken. De treinverbinding wordt zestien keer per dag uitgevoerd onder een vluchtnummer van Lufthansa. De reistijd bedraagt nog geen uur en passagiers die in Keulen instappen kunnen op het station hun bagage al inchecken voor hun vlucht vanaf Frankfurt.

Lufthansa en de partners in het AIRail project, de Duitse spoorwegen en de luchthaven Frankfurt, bieden deze service sinds maart 2001 aan op de route Stuttgart Frankfurt.

De treinverbinding biedt passagiers van en naar Keulen een aanzienlijke tijdsbesparing. Het treinstation in Keulen ligt namelijk midden in de stad, waardoor er geen tijd verloren gaat met het reizen van en naar het vliegveld. Bovendien is de frequentie groter, waardoor een betere aansluiting op het internationale netwerk van Lufthansa mogelijk is. De luchtverbinding tussen Keulen en Frankfurt wordt immers maar zes keer per dag uitgevoerd.

De samenwerking van Lufthansa met de Duitse spoorwegen en de luchthaven Frankfurt is wereldwijd de enige in zijn soort en daarmee toonaangevend voor de manier waarop lucht- en treinverkeer geïntegreerd kunnen worden zodat van de sterke punten van elke vervoerssoort geprofiteerd wordt.

Ralf Teckentrup, Executive Vice President Network Management and Marketing van Lufthansa: "De verbinding tussen Keulen en Frankfurt is een logische uitbreiding van ons gezamenlijke project. We willen met de spoorwegen en de luchthaven van Frankfurt samenwerken om verschillende vervoerssoorten te vervlechten tot één netwerk en op de lange termijn korte vluchten te vervangen door treinverbindingen."

De check-in balie op het station van Keulen is eenvoudig te vinden. Passagiers ontvangen direct hun instapkaart voor de vlucht vanaf Frankfurt. De bagage wordt bij aankomst van de trein op de luchthaven direct afgehandeld. Indien de reis van de luchthaven Frankfurt naar Keulen wordt gemaakt, haalt de passagier de bagage in Keulen af waarna de douane controle plaatsvindt. Passagiers die Business Class vliegen reizen in de ICE3 in de eerste klasse, terwijl passagiers met een Economy-ticket in de tweede klasse plaatsnemen. Gedurende de reis mag mobiel gebeld worden en kunnen passagiers hun laptop gebruiken en surfen op het internet.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter Rutten, Van Luyken Communicatie Adviseurs Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl