Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave woensdag 7 mei 2003

* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
RIDDERKERK - Dinsdagmorgen kort na negen uur raakte een 57-jarige Ridderkerker, werknemer van een metaalbedrijf op de Ringdijk, ernstig gewond bij een arbeidsongeval. De man reed in een bedrijfswagentje en kwam bij het uitstappen met zijn linkerbeen bekneld te zitten tussen een afscheidingsbak en het wagentje. Daarbij werd zijn linkerbeen net onder de knie volledig afgesneden.
Personeel van de Medische Urgentiehelikopter moest ter plaatse een beenamputatie verrichten voordat het slachtoffer door GGD-personeel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kon worden vervoerd.

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster trof dinsdagmiddag in een flinke berg huishoudelijk- en tuinafval in de Zaadakkerstraat resten aan van een hennepkwekerij. Vervolgens werd op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning in de Zaadakkerstraat. Op de eerste etage werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 320 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen.
Personeel van Eneco constateerde dat de voor de elektriciteitsvoorziening voor de kwekerij buiten de meter om werd betrokken en sloot de stroom af. Tegen de 36-jarige bewoner, die niet thuis was, zal op grond van de Opiumwet proces-verbaal worden opgemaakt.

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk en in de Vierhavensstraat.
Op de Westzeedijk, waar tussen half drie en kwart over vier werd gecontroleerd, overschreden 101 van de 1200 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur.
Tussen kwart voor vijf en half zes flitste de snelheidsradar in de Vierhavensstraat 21 van de 1200 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten. Hoogste score bedroeg hier 71 km/uur in plaats van '50'.

* BEROOFD NA PINNEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond kort na middernacht werd in de Zwart Janstraat een 22-jarige Rotterdammer door twee mannen, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd van 200 euro. Het slachtoffer had het geld juist uit een geldautomaat gepind. Nadat het geld hem door beide mannen afhandig was gemaakt, moest de Rotterdammer opnieuw pinnen, maar dat lukte niet omdat zijn daglimiet al was bereikt.

* HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half vier stelde de politie van het district Rotterdam-West in een pand aan de Mathenesserweg een onderzoek in.
Op de tweede verdieping van het pand bleek een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aanwezig. Er stonden zo'n 360 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.
* VROUW BEROOFD VAN TAS EN FIETS - KORDATE BUURVROUW SCHIET MET

SUCCES TE HULP
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks drie uur werd op de Mathenesserdijk een 53-jarige vrouw uit Rotterdam, volgens haar verklaring door een junk, van haar tas en fiets beroofd. De man belaagde de vrouw en tijdens een worsteling beroofde hij haar van de tas en de fiets. Haar 78-jarige buurvrouw, die kennelijk getuige was van een en ander, ging achter de junk aan en heroverde de fiets en de tas (nog met volledige inhoud). De straatrover wist te ontkomen.