Ingezonden persbericht


Kunstkijken met de zee als achtergrond



ZANDVOORT - april 2003 - Als het aan BKZ ligt krijgt het centrum van Zandvoort een artistiek aanzien. De leden van de Kunstenaarsvereniging willen tijdelijk leegstaande winkels in het dorpscentrum nieuw leven inblazen. Onlangs hebben de kunstenaars een zaal van het voormalige Strandhotel (begin Zuid-Boulevard) ingericht als expositieruimte voor hun kunstwerken. Hoewel de officiële opening van "Kunst aan de Kust" staat gepland voor donderdag 8 mei aanstaande is de toonzaal nu reeds ieder weekend vrij toegankelijk.

Net als menigeen is de veelvoorkomende leegstand van winkelpanden ook de leden van BKZ (Beeldende Kunstenaars Zandvoort) een doorn in het oog. De vereniging wil van de nood een deugd maken door het 'donkere gat' van een tijdelijk leegstaande etalage te verlevendigen met kunstwerken van haar leden. In overleg met de eigenaar of makelaar wil BKZ actie ondernemen tegen de mistroostige aanblik van lege winkels door de etalage met eigen kunstwerken te verlevendigen of desgewenst het pand weer een sociale functie te geven door een 'Kunstinloop' of kunstgalerie. Het uiterlijk van een te koop of te huur staande zaak kan zo tijdens de leegstand toch een prominente functie krijgen.

Het initiatief van de kunstvereniging heeft de naam "Kunst aan de Kust" gekregen. Onder die naam heeft BKZ als eerste project de eetzaal van het voormalige Strandhotel aan de Zuidboulevard en het een nieuwe -tijdelijke- functie gegeven. Dankzij de enthousiaste medewerking van de eigenaar van het monumentale pand, de stichting RIBW uit Haarlem en de sponsoring van enkele Zandvoortse bedrijven, is de zaal opgeknapt en ingericht als expositieruimte MET UITZICHT OP ZEE. De tentoongestelde kunstwerken geven een overzicht van de aangesloten leden.
"Kunst aan de Kust' is te vinden vlak bij het strand, aan de Zuidboulevard, tussen Holland Casino en Hotel Zuiderbad (15 minuten gaans vanaf het NS station). De expositie is nu reeds vrij toegankelijk op iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De opening vindt plaats op aanstaande donderdag 8 mei 2003 om 17.00 uur.

Nadere inlichtingen:

Ton Timmermans
(voorzitter BKZ)
Zandvoort
tel. 023-5717901
e-mail: tontim@tiscali.nl