Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

agenda
Tweedaagse Praktijkleergang
Verstandig op weg naar Particulier Opdrachtgeverschap
Donderdag 8 mei en woensdag 21 mei
08-05-2003 Utrecht

type Expertmeeting
plaats Utrecht
locatie Karel V
adres Geertebolwerk 1
postcode 3511 XA
aanvang 09.00uur
eindtijd 17.00uur

Een must voor elke gemeente en corporatie die met particulier opdrachtgeverschap aan de slag gaat!

Over particulier opdrachtgeverschap is de afgelopen vijf jaar veel gediscussieerd. Inmiddels is duidelijk dat particulier opdrachtgeverschap een blijvertje is, en interessante kansen en nieuwe mogelijkheden biedt. Een aantal gemeenten en corporaties is u voorgegaan en is het gewoon gaan doen. Deze hebben zich daarbij gebogen over vragen als hoeveel belangstelling is er in mijn gemeente, hoe krijg ik daar een reëel beeld van, en hoe krijg ik individuen of groepen bij elkaar? Wat zijn de mogelijkheden zonder grondposities, hoe geven we bouwgrond eerlijk en verstandig uit, en op welke manier komen we tot een prijs voor de grond? Welke rol of verantwoordelijkheid moet mijn organisatie hierin op zich nemen? Welke kwaliteitsambities kunnen we eigenlijk realiseren, en hoe leg ik dat uit aan die mensen? Kortom: al die praktische vragen die u in de praktijk tegenkomt als u in uw gemeente of organisatie serieus met particulier opdrachtgeverschap aan de slag wilt.

Deze tweedaagse leergang staat in het teken van de praktische, organisatorische kant van particulier opdrachtgeverschap.

In twee dagen wordt u in alle fasen langs de belangrijkste vragen en keuzes geleid. Daarbij wordt afwisselend gekozen voor verbreding van kennis door het vergelijken van verschillende aanpakken, en het verdiepen van kennis door een aantal praktijkcases uitgebreid te bespreken.

Dag 1 Donderdag 8 mei 2003 Organisatie van particulier opdrachtgeverschap.

De eerste dag staat in het teken van de organisatie van particulier opdrachtgeverschap. Mogelijke rollen van de gemeente en corporatie: van afwachtend tot een actief stimuleringsbeleid, van weinig regels tot strikte voorschriften. En op deze dag komen veel aspecten van grond en grondbeleid aan de orde, evenals de behoefte aan particulier opdrachtgeverschap.

Dag 2 - Woensdag 21 mei Betaalbaar particulier opdrachtgeverschap.

Dag 2 staat in het teken van betaalbaar particulier opdrachtgeverschap . Aan de orde komen mogelijkheden om BPO te organiseren, en een aantal cases die de mogelijkheid onderstrepen. Tevens wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van particulier opdrachtgeverschap in bestaand stedelijk gebied en als onderdeel van de stedelijke vernieuwing. En niet te vergeten: inspraak in de fase van de stedenbouwkundige planvorming. Vertegenwoordigers van bewonersorganisaties komen in aanmerking voor de gereduceerde prijs van 250 (excl. BTW). In overleg met de SEV is er plaats voor vijf studenten tegen een deelnameprijs van 90 (excl. BTW) Meer informatie kunt u krijgen bij SEV-communicatieadviseur Floortje Bakker op bakker@sev.nl.

kosten: 750,00
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar
meer info www.sev.nl/particulieropdrachtgeverschap

Stuur mij een uitnodiging