Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

28-04-2003
Plan van aanpak MFC Surhuisterveen gereed

Plan van aanpak MFC Surhuisterveen 'it vleckehûs' gereed

In de raadsvergadering van 8 mei a.s. biedt het college de raad het plan van aanpak MFC Surhuisterveen aan ter bespreking. In het plan van aanpak worden oplossingen voorgesteld om de problemen waarmee it vleckehûs worstelt op te lossen. "De problemen zijn deels te beschouwen als aanloopproblemen die niet uitzonderlijk zijn voor een dergelijke accommodatie", aldus Draaijer en Partners, auteurs van het rapport.

Tot de oorspronkelijk doelstellingen achter de realisatie van het MFC Surhuisterveen behoorde - naast de bundeling van onderwijs, welzijns- en cultuurinstellingen en activiteiten - ook het realiseren van een gebouw dat intensief zou worden gebruikt als ontmoetings- en activiteitencentrum voor de gehele bevolking van Surhuisterveen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat de reeds aanwezige voorzieningen in Surhuisterveen al ruimschoots aan die behoefte tegemoetkomen, vandaar dat deze functie voor it vleckehûs komt te vervallen.

In het plan van aanpak worden maatregelen voorgesteld voor de aanpassing van het gebouw. Een aantal belangrijke knelpunten in het gebouw kan worden toegeschreven aan fouten die zijn gemaakt door de bouwpartijen. Het gaat om de wateroverlast in het souterrain, problemen met de gevelbeplating en onvolkomenheden in de dakconstructie.

Er vanuitgaande dat de muziekschool naar het MFC verhuist, zullen alle ruimten voor permanent gebruik in de toekomst structureel bezet zijn. Om de beoogde inhoudelijke samenwerking tussen de instellingen van de grond te krijgen zal er tijdelijk een "aanjager" aangesteld worden.

Wat betreft de organisatie van het MFC treedt het huidige bestuur per 1 mei 2003 af.
De bestuursverantwoordelijkheid wordt voor een interim-periode overgenomen worden door de gemeente. De financiële afspraken tussen de gemeente en de betrokken instellingen zodanig worden aangepast dat voor de gemeente een meer beheersbare en transparante exploitatie ontstaat. Met de uitvoering van de in het Plan van Aanpak opgenomen maatregelen is een bedrag gemoeid van circa 200.000,=