Gemeente Sittard-Geleen

Aan de redactie

Persbericht

Doorkiesnummer: (046) 47 7 Sittard-Geleen, 8 mei 2003
Onderwerp: Gouverneur op werkbezoek

De Commissaris van de Koningin (CdK) mr. B.J. baron Van Voorst tot Voorst brengt donderdag 8 mei samen met zijn echtgenote een ambtsbezoek aan Sittard-Geleen. Tijdens dit bezoek spreekt de gouverneur met het college van burgemeester en wethouders onder andere over de relatie met provincie en de intergemeentelijke samenwerking. Boven-dien wordt gesproken over openbare orde en veiligheid en de eerste ervaringen met het duale stelsel. Daarna brengen gouverneur en college een werkbezoek aan SABIC.

Later in de middag vindt kennismaking plaats met de gemeenteraad, waarbij de raadsleden Dolf Dormans (Stadspartij Nieuw Sittard) en Jan Köhlen (CDA) namens de raad een korte presentatie verzorgen met als onderwerp Sittard-Geleen als tweede stad van Limburg.

De partners van de bestuurders bezoeken in die tijd het informatiecentrum van het Public Logistic Center (PLC) in de haven van Born en volgen een workshop bij het jongerentheater Laagland.

De gemeente Sittard-Geleen is blij met dit ambtsbezoek. Juist in de ontwikkeling van de stad is samenwerking met en steun van de Provincie een belangrijke factor. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op beleidsmatig gebied is het van groot belang om met elkaar om tafel te zitten.
---



Gemeente Sittard-Geleen