Gemeente Purmerend

Concert- en cultuurpodium

Op de hoek Burgemeester D. Kooimanweg/Purmersteenweg wil het gemeentebestuur een culturele voorziening voor jongere Purmerenders bouwen. Het gebouw moet onderdak bieden aan organisaties die zich bezig houden met jeugdcultuur zoals het organiseren en/of geven van (pop)concerten en vrije vloer (toneel- en dans)voorstellingen voor jongeren en voor wat oudere Purmerenders die jeugdig voelen. De voorbereidingen voor het Concert- en CultuurPodium (CCP) zijn inmiddels zo ver gevorderd dat naar verwachting in juni 2003 inspraak mogelijk is op het plan voor een CCP op genoemde plek. Donderdag 17 april 2003 presenteerde het voorlopig bestuur zich in 't Stamhuis aan culturele organisaties in de stad.

Het voorlopig bestuur van het CCP bestaat uit bestuurders met ervaring als het gaat om het opzetten van een organisatie. Voorzitter is R. Verboom, voorzitter van de openbare bibliotheek en voormalig raadslid en wethouder. Dit bestuur moet ervoor zorgen dat over ruim anderhalf jaar een culturele voorziening - gericht op jeugdcultuur - de deuren opent. Een `flitsende' naam voor het centrum is nog niet bedacht.

Programmering
De programmering richt zich op uitingen van jongerenmuziekcultuur. Concerten voor de wat oudere liefhebber van popmuziek en hedendaagse muziek zullen zeker óók in het programma komen. Daarnaast zullen er vaste gebruikers zijn, zoals muziekverenigingen en Muziekschool Waterland.

Het bouwkundig ontwerp van het CCP toont de voorlopige indeling van de begane grond. In het nieuwe gebouw komen twee zalen, een grote zaal voor circa zeshonderd bezoekers en een kleine zaal voor wat kleinschaligere optredens en voorstellingen voor zo'n tweehonderd bezoekers. Het gebouw telt in het ontwerp zes popoefenruimtes en een oefenruimte voor muziekverenigingen.