Gemeente Purmerend

Betere huisvesting van onderwijs

Het college van burgemeester en wethouders beloofde vorig jaar iets te gaan doen aan de verslechterende toestand van de huisvesting van het onderwijs. Die belofte lost het college nu in. Samen met vertegenwoordigers van het Purmerendse onderwijs gaat de gemeente een plan opstellen over welke veranderingen er in de onderwijshuisvesting nodig zijn. Om het in één keer goed te doen, speelt het plan in op alle vernieuwingen in het onderwijs. Te denken valt aan de `Brede School-gedachte', waarin scholen met elkaar en met andere instellingen (zoals kinderopvang) samenwerken.

Als gevolg van verschillende ontwikkelingen moeten schoolgebouwen in de toekomst multifunctioneel te gebruiken zijn. Ook is het de bedoeling dat scholen die gebruik maken van dezelfde specialistische kennis zich in elkaars nabijheid vestigen.
Vier werkgroepen van vertegenwoordigers van het Purmerendse onderwijs en partners als kinderopvang en medewerk(st)ers van de gemeente adviseren de gemeenteraad. Aandachtsgebieden voor de werkgroepen zijn onder meer het individueel lesgeven op zowel basisscholen als in het voortgezet onderwijs, de `Brede School-gedachte', de samenwerking tussen kinderopvang, naschoolse opvang, peuterspeelzalen en het onderwijs en het uitbreiden van het aantal MBO-opleidingen in de stad. In het najaar beslist de gemeenteraad over de plannen die de werkgroepen presenteren.