Gemeente Purmerend

Zwembad in Leeghwaterpark

Als het aan de gemeente ligt krijgt Purmerend een eigen, modern zwembad in het Leeghwaterpark. Burgemeester en wethouders vinden het voorlopig ontwerp voor het zwembad passen bij een stad als Purmerend. Het college heeft omwonenden en andere belanghebbenden en belangstellenden gevraagd wat ze van het ontwerp vinden. Wethouder L. Wiedemeijer heeft dinsdag 15 april 2003 namens het college in een informatiebijeenkomst een toelichting gegeven op het plan, vragen beantwoord en gereageerd op suggesties en kritiek. Van de ruim dertig deelnemers aan de informatiebijeenkomst vroegen de meeste sprekers aandacht voor de afwikkeling van het autoverkeer naar en van het parkeerterrein, scooters en brommers op fietspaden en teoname van vandalisme als gevolg van de komst van het zwembad. Het college zal de ingebrachte onderwerpen betrekken bij het vaststellen van het definitief plan voor het zwembad.

Ter inzage
Nog tot vrijdag 9 mei 2003 ligt het voorlopig ontwerp voor het zwembad ter inzage bij de Centrale Balie Publieksvoorlichting in het stadhuis. Het zwembad omvat onder meer een recreatiebad, een wedstrijdbad en een horecavoorziening die ook bereikbaar is voor wandelaars en fietsers in het Leeghwaterpark. Het zwembad ligt gunstig ten opzichte van verschillende fietsroutes. Voor auto's komen er uiteindelijk ongeveer 280 parkeerplaatsen.

Inspraak
Schriftelijk reageren kan tot vrijdag 9 mei 2003. Graag op de brief en envelop `inspraak zwembad' vermelden en richt uw brief aan gemeente Purmerend, college van burgemeester en wethouders, afdeling Bouwzaken, Ruimtelijke Ordening en Milieu, postbus 15, 1440 AA Purmerend. Op basis van de inspraakreacties neemt het college een definitief standpunt in over het ontwerp, waarna een procedure als bedoeld in artikel 19, lid 1 Wet ruimtelijke ordening start. In die procedure is het mogelijk zogenoemde zienswijzen kenbaar te maken. De bekendmaking is op een donderdag in huis-aan-huisblad Noordhollands Weekblad, dagblad Noordhollands Dagblad/Nieuwe Noordhollandse Courant en op de gemeentelijke website.

Wie het verslag van de informatiebijeenkomst wil ontvangen stuurt een brief(kaart) naar gemeente Purmerend, afdeling Communicatie, t.a.v. F. Beijert, postbus 15, 1440 AA Purmerend of een e-mail naar F.Beijert@purmerend.nl.