Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Do 8 mei/ theater/ 20.30 -21.15 uur/ Gaslab

De Indringer
'De vreemdeling moet iets van een indringer behouden wil hij zijn vreemdheid niet verliezen'

De Franse filosoof Jean-Luc Nancy schreef 'De indringer' nadat hij een harttransplantatie had ondergaan. Het is een persoonlijk relaas van iemand die moet leren leven met de vreemdeling die zijn lichaam binnendringt.
Het is een raar dilemma: om verder te kunnen leven moet een man een nieuw hart toelaten in zijn lichaam. Deze gebeurtenis gaat gepaard met gevoelens van onbehagen, agressie en de angst zijn identiteit te verliezen. Nancy weet van deze persoonlijke ervaring een universeel verhaal te maken. Hoe gaan wij om met de vreemdeling in ons leven? Een uitermate theatraal gegeven, vonden regisseur Renske van den Broek en acteur Dion Vincken. Zij bewerkten het essay tot een monoloog.

Renske van den Broek (regie) en Dion Vincken (spel) zijn beiden afgestudeerd aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Renske maakte onder andere voorstellingen voor Plaza Futura, theater Bis in Den Bosch en het Eindhovense gezelschap United C.
Dion speelde onder meer bij De wetten van Kepler en het double-lab van Plaza Futura.
Tekst: Jean-Luc Nancy, Renske van den Broek en Dion Vincken.

Kadertje?
Geïnteresseerd in filosofische vraagstukken? Kom dan naar het Filosofiecafé op maandag 26 mei in de Tuleruur, in het Hoofdgebouw, aanvang 20.00 uur.