Erasmus Universiteit Rotterdam

8 mei 2003

Fiscale kopstukken over 'levensloopfaciliteit'

Debat over alternatieve spaarloonregeling

Onder leiding van dagvoorzitter prof.dr. L.G.M. Stevens geven op 8 mei 2003 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend en Elsevier-columnist Hans Hillen hun visie op nut en noodzaak van de levensloopfaciliteit, het alternatief voor de spaarloonregeling. De bijeenkomst is georganiseerd door Rotterdamse Fiscalisten vereniging Christiaanse-Taxateur

De door het kabinet voorgestelde levensloopfaciliteit zou in de plaats moeten komen van de huidige spaarloonregeling. Het zou werknemers de kans moeten geven op een flexibele manier zorg- en werktaken te combineren. Dit voorstel kent uitgesproken voor- en tegenstanders.

Na de inleidingen van prof.dr. W.A. Vermeend (hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en tevens directeur van Meeùs Groep) en drs. H. Hillen (columnist voor Elsevier), alsmede prof.dr. J.J.M. Jansen (Belastingrecht EUR) leveren de fiscaal economen prof.dr. R.A. de Mooij en prof.mr. E. Aardema (beiden EUR) daarop commentaar.

De sprekers - en het publiek - krijgen in een debat de gelegenheid de degens te kruisen. Drie journalisten (E.F. Kalse van NRC Handelsblad, D.P. Schiethart van het Financieele Dagblad en F.H.G. Haan van De Volkskrant) ronden het programma af met een journalistieke beschouwing.

Noot voor de pers
Het symposium op 8 mei 2003 staat open voor alle geïnteresseerden en is gratis.
Gelieve uw aanwezigheid van tevoren op te geven via www.christiaanse-taxateur.nl
Hier is ook meer informatie te vinden.
Plaats: Woudestein, Erasmus Expo- en Congrescentrum, Forumzaal Tijd: 13.30 17.00 uur
Info: bestuur R.F.V. Christiaanse-Taxateur, tel. (010) 408 1469 of (06) 2490 1236
e-mail bestuur@christiaanse-taxateur.nl

pixel.gif] r1pixg.gif]