Ingezonden persbericht

Investors in People certificering zorgstichting de Wielborgh

Stichting de Wielborgh uit Dordrecht behaalt als eerste gezondheidsorganisatie in Nederland kwaliteitskeurmerk voor goed personeelsbeleid

DORDRECHT, 20030507 -- Op 8 mei a.s. mag de Wielborgh officieel het Investors in People keurmerk in ontvangst nemen. Dit is een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor goed personeelsbeleid. De Wielborgh is er, met de hulp van haar externe adviseur Triam Kennismanagement, in geslaagd dit keurmerk in record tempo te bemachtigen. Extra bijzonder is dat dit het derde kwaliteitskeurmerk is dat de Wielborgh dit jaar heeft weten te behalen. Eerder dit jaar behaalde de Wielborgh al het keurmerk VORST voor het vrijwilligersbeleid en werd voor de tweede maal met zeer goede scores het Woonzorg Kwaliteitslabel behaald.

Stichting de Wielborgh levert thuiszorg, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg, alsmede dienstverlening aan zelfstandig wonende ouderen in de woonzorgcomplexen het Stadswiel, het Waterwiel en het Sterrenwiel te Dordrecht. Ook ouderen uit de wijken rond de woonzorgcomplexen kunnen gebruik maken van de dienstverlening van de Wielborgh. In elk Wiel ontvangt men zo´n 1700 bezoekers per week. Er zijn 173 medewerkers werkzaam.

Belangrijk is de visie van de Wielborgh: die stelt het welbevinden van haar bewoners en bezoekers voorop. De dienstverlening richt zich op die vormen van ondersteuning, waarvan het ontbreken tot gevolg heeft dat de cliënt zijn of haar zelfredzaamheid niet meer kan handhaven, zich niet meer kan ontplooien en geen zinvolle invulling kan geven aan zijn of haar bestaan. Daarbij wordt vooral in ogenschouw genomen waartoe de cliënt nog zelf in staat is en welke bijdrage de mantelzorg eventueel kan leveren.

Bij alle activiteiten die de Wielborgh ontplooit, staat een structurele en systematische bewaking en bevordering van de kwaliteit centraal. Kwaliteit en een goed imago zijn in het belang van de cliënt, de medewerker en de sector in het algemeen. Een veilig en aangenaam leefklimaat, een hoogwaardige en toetsbare dienstverlening, nadruk op bij- en nascholing en een werkklimaat dat gekenmerkt wordt door collegialiteit, betrokkenheid, optimale werkomstandigheden en goed werkgeverschap zijn binnen de Wielborgh voortdurende aandachtspunten.

Een dergelijk beleid stelt specifieke eisen aan kennis, houding en gedrag van medewerkers en vrijwilligers. Goed personeelsbeleid is dus belangrijk. Investors in People heeft geholpen om dat proces te vervolmaken.



Ingezonden persbericht