Ingezonden persbericht


www.jeugdraad.nl

PERSBERICHT

Utrecht, 7 mei 2002

Jongeren in debat over de toekomst van Europa

Op 8 mei organiseren de Nationale Jeugdraad, de Europese Beweging Nederland en leden van de Europese Jongeren Conventie een debat over de toekomst van Europa. De Nederlandse leden van de Europese Conventie en de Nederlandse leden van de Jongerenconventie voeren de discussie in de Eerste Kamer der Staten-Generaal te Den Haag.

De uitbreiding van de Europese Unie (EU) onderstreept de noodzaak tot hervormingen binnen deze Europese organisatie. De EU geeft dit hervormingsproces vorm door middel van een Europese Conventie. Deze Conventie van 105 leden werkt aan een nieuw Europees Verdrag, inclusief een Europese Grondwet. Eind juni publiceert de Conventie een concepttekst voor een nieuw Europees Verdrag. De definitieve tekst zal vastgesteld worden in een Intergouvernementele Conferentie. Reden genoeg om de dag vóór de Dag van Europa van gedachten te wisselen over de toekomst van de EU.

De leden van de Europese Conventie Wim van Eekelen, René van der Linden, Frans Timmermans en Gijs de Vries gaan aan de hand van een viertal stellingen in debat met de leden van de Jongeren Europese Conventie: Rowdy Boeyink (JS), Daniëlle Paulsen (JD), Cornelis Mijnders (CDJA), Ronald van Bruchem (CDJA), Rense Weide (JOVD) en Roelof van Laar (Nationale Jeugdraad).

Het debat vindt plaats in de Eerste Kamer der Staten-Generaal van 14.30 uur tot 17.00 uur. Mark Kranenburg, redacteur van het NRC Handelsblad, leidt het debat.

Neem voor meer informatie contact op met:

Europese Beweging Nederland Nationale Jeugdraad

Suzanne Plaum Roelof van Laar

Riouwstraat 137 Maliebaan 127,

2585 HP DEN HAAG 3581 CK UTRECHT

Telefoon: 070-3541144 Telefoon: +31 6 42140493

Fax: 070-3587606 Fax: +31 30 2303585

E-mail: ebn@xs4all.nl E-mail: roelofvanlaar@lycos.nl

Internet: www.europese-beweging.nl Internet: www.jeugdraad.nl