Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Geldautomaattruc

AMERSFOORT Op woensdag 7 mei werd een man slachtoffer van een geldautomaattruc.

Rond 20.00 uur wilde een 69-jarige man uit Amersfoort geld pinnen bij een geldautomaat bij het Station C.S.. Op het moment dat hij zijn pincode had ingevoerd, werd hij op zijn schouder getikt. Een man die naast hem stond, vroeg of het geld dat op de grond lag van hem was. De Amersfoorter keek naar beneden en zag geld op straat liggen. Hij zei dat het geld niet van hem was, waarna de man wegliep.

De Amersfoorter haalde zijn pasje uit de geldautomaat, maar zag toen dat het zijn pasje niet was. Kennelijk had een mededader van de man die hem aansprak, kans gezien snel de pasjes te wisselen. Het slachtoffer is direct naar de bank gegaan om zijn pasje te blokkeren. Er bleek inmiddels al een behoorlijk bedrag mee te zijn opgenomen.

Aanrijding op Rijksweg

AMERSFOORT Op woensdag 7 mei vond op de Rijksweg A1 een aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 19.30 uur reed een 40-jarige automobiliste uit Amsterdam over de Rijksweg A1 in de richting van Amsterdam. Voor haar reed een 50-jarige automobilist uit Eemnes en daarvoor een 41-jarige Poolse automobilist. De Pool moest afremmen voor het overige verkeer, de Eemnesser remde vervolgens ook, maar de Amsterdamse zag dit te laat. Zij botste op haar voorligger die vervolgens weer op zijn voorligger werd gedrukt.

De Pool liep licht lestel in zijn gezicht op en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld. De Amsterdamse werd met pijn aan nek en ribben per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij mocht na onderzoek naar huis. De Eemnesser liep geen letsel op.

Weesjes op de Rijksweg

AMERSFOORT Op woensdag 7 mei werden vier weesjes van de rijksweg gehaald.

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat er enkele jonge eendjes in de middenberm van de Rijksweg A28 rondliepen. Daar de diertjes vermoedelijk niet geheel op de hoogte waren van de verkeersregels en dit zowel gevaar voor hen als voor het verkeer op zou kunnen leveren, gingen politiemensen ter plaatse.

Na enig speurwerk troffen zij een viertal eendenkuikentjes tussen de vangrail aan. Een moedereend was niet te bekennen. Door de politiemeldkamer werd geregeld dat de linkerrijstrook werd afgekruist (gesloten voor het verkeer), waarna het viertal kon worden aangehouden. Zij zijn door de dierenambulance meegenomen en naar het asiel gebracht.

Gordelcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 7 mei tussen 11.15 uur en 12.45 uur op de Liendertseweg een gordelcontrole gehouden.

Twintig bestuurders bleken geen gebruik te maken van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.