Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.25 uur

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Franciscusdreef vond woensdagmiddag een diefstal plaats waarbij de verdachte kon worden aangehouden.

Omstreeks 14.55 uur ontdekte personeel van de winkel dat een man de winkel had verlaten zonder een aantal goederen af te rekenen. De bedrijfsleider liep achter de man aan en sprak hem op de parkeerplaats aan. Eenmaal terug in de winkel gaf de 33-jarige dief uit Utrecht toe een aantal goederen weggenomen te hebben. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon de man met een boete het politiebureau verlaten.

Telefonisch rechercheren

UTRECHT- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

Omstreeks 19.10 uur reed een 17-jarige jongen uit Utrecht over de C.Smeenkstraat. Hij gaf hier geen voorrang aan een automobilist. Een aanrijding ontstond en de bromfietser kwam ten val. Kort hierop stond hij op en rende hard weg. Tijdens zijn vlucht verloor de jongen zijn mobiele telefoon. Deze werd door de gewaarschuwde politie meegenomen voor onderzoek. Op het bureau ging de telefoon af en een agent nam op. De moeder van de jongen belde. Op deze wijze kon de jongen op eenvoudige manier getraceerd worden en kwam hij naar het bureau voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.45 uur liep een 29-jarige man uit Utrecht een winkel uit zonder een goed af te rekenen. Hij liep met een niet betaalde cd-speler van 1580 euro de winkel uit gelegen aan het Vredenburg. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Insluipers aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee inbrekers aangehouden.

Omstreeks 20.45 uur kregen agenten de melding dat twee mannen hadden gepoogd in te breken in een woning gelegen aan het Merwedeplantsoen. Omdat de bewoner thuis was, waren de mannen gevlucht. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof het duo, in de leeftijd van 30 en 31 jaar afkomstig uit Utrecht, in de Spaarnestraat aan.

Ze hadden enkele goederen bij zich vermoedelijk afkomstig van meerdere inbraken. De mannen zijn ingesloten voor verder verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.