Ingezonden persbericht

Kender Thijssen introduceert risicoloos kennismakings- en migratieprogramma voor Windows Server 2003

Optimale zekerheid door uniek aanbod: advies, huur, pre-installatie en implementatie, volledige ondersteuning en optie tot koop

Veenendaal, 8 mei 2003 - Kender Thijssen, toonaangevend leverancier van ICT- en telecommunicatievoorzieningen in de Benelux, biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om zonder risico kennis te maken met en te migreren naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows Server 2003. Kender Thijssen neemt voor haar klanten de totale verantwoordelijkheid van het gehele migratietraject: van advies en implementatie tot en met onderhoud en softwaresupport. Met het speciaal ontwikkelde uitrolprogramma garandeert Kender Thijssen de continuïteit van de bedrijfsvoering tijdens de overstap naar Microsoft Windows Server 2003, bijvoorbeeld door de inzet van een tijdelijke server. Kender Thijssen richt zich met dit aanbod vooral op bedrijven en instellingen die nu nog gebruikmaken van Windows NT en/of Windows 2000. Bovendien is Kender Thijssen, als ervaren aanbieder van Intel/HP Itanium-servers, de enige verhuurder in Nederland van Windows Server 2003 in combinatie met Itanium.

Vóór de overstap naar Windows Server 2003 inventariseert Kender Thijssen de bestaande systemen en processen, adviseert over de te volgen stappen en verzorgt vervolgens de complete implementatie en ondersteuning van het nieuwe besturingssysteem. Klanten kunnen ervoor kiezen Windows Server 2003 bij Kender Thijssen te huren of direct aan te schaffen. Voordeel van de huurconstructie is dat bedrijven en instellingen de nieuwe functionaliteiten van het nieuwe besturingssysteem eerst kunnen testen binnen de eigen ICT-omgeving en later alsnog tot aankoop kunnen overgaan. Getrainde medewerkers van Kender Thijssen verzorgen de installatie- en migratietrajecten en de ondersteuning. Ook na de implementatie blijft Kender Thijssen klanten ondersteunen om de verbeterde mogelijkheden van Windows Server 2003 zo goed mogelijk te benutten. Bij de huurconstructie verzorgt Kender Thijssen een kant-en-klaar systeem waarop Windows Server 2003 al is geïnstalleerd. Dit systeem draait als test- of ontwikkelomgeving naast de productieomgeving, zodat de bestaande situatie altijd intact blijft.

De 64-bitversie van Windows Server 2003 is het eerste besturingssysteem van Microsoft, dat geschikt is voor processoren op basis van de Itanium-technologie. Deze technologie werd door HP en Intel ontwikkeld als platform voor datamining, high-performance computing, e-business-services en datacenters. Bedrijven en organisaties die overwegen te migreren of (tijdelijk) extra capaciteit nodig hebben, kunnen via Kender Thijssen op een veilige manier kennismaken met Windows Server 2003 in combinatie met een gehuurde HP Itanium-server. Kender Thijssen heeft inmiddels ruime ervaring met HP Itanium-servers. Sinds een half jaar verhuurt het bedrijf al HP Itanium-servers in de rx5670- en de rx2600-serie.

"Kender Thijssen neemt voor klanten die willen kennismaken met of overstappen naar Windows Server 2003, de totale verantwoordelijkheid: van advies en implementatie tot en met ondersteuning en softwaresupport", zegt Harm Altena, algemeen directeur van Kender Thijssen. "Daarnaast hebben we een unieke positie in Nederland door onze voortschrijdende ervaring met de Itanium-technologie. Klanten zijn bij Kender Thijssen verzekerd van een betrouwbare en risicoloze dienstverlening, zowel voor Itanium en Windows Server 2003 afzonderlijk, als natuurlijk ook voor de krachtige combinatie van beide, op vaste of tijdelijke basis."

Naast de (tijdelijke) levering van Microsoft Windows Server 2003 en/of HP Itanium-servers biedt Kender Thijssen ook garantiecontracten, onderhouds-, consolidatie- en ondersteuningsdiensten. Zo kan het bedrijf het besturingssysteem en de infrastructuur 24x7-uur beheren. Hierdoor is de continuïteit van de bedrijfsvoering gegarandeerd.

Kender Thijssen
Kender Thijssen is ruim 20 jaar een toonaangevend leverancier van en adviseur voor telecommunicatie- en ICT-voorzieningen in de Benelux. Het bedrijf richt zich primair op middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen. Kender Thijssen verkoopt en verhuurt hard- en software, en ontwikkelt en implementeert kostenbesparende informatie- en communicatie-infrastructuren. Bovendien levert Kender Thijssen hard- en softwarediensten voor monitoring, beheer, onderhoud en beveiliging van volledige ICT-infrastructuren of delen daarvan, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Hierdoor wordt de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd en kunnen bedrijven het maximale halen uit hun bestaande ICT-infrastructuren. Kender Thijssen heeft 250 medewerkers in Nederland en België.



Ingezonden persbericht