Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Beroving vrouw

VIANEN- Op maandagmiddag werd een vrouw beroofd van haar geld en raakte gewond aan haar hoofd.

Omstreeks 13.00 uur liep de 64-jarige vrouw uit Vianen over het Jufferslaantje toen ze plotseling werd tegengehouden door een groep jongens. De vrouw werd bedreigd met een scherp voorwerp en moest haar geld afgeven. Hierna werd ze op de grond geduwd en raakte gewond aan haar hoofd. De jongens, in de leeftijd van 14 a 15 jaar, vertrokken vervolgens weer.

De vrouw is vervolgens naar huis gegaan en moest zich onder dokterbehandeling laten stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom;0900-8844. Signalement jongens: licht getinte huidskleur, zwart haar, twee jongens droegen een witte en een gele pet.

Parfumdief

NIEUWEGEIN- Woensdag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.45 uur nam een man een fles parfum weg uit een winkel aan de Passage. Winkelpersoneel zag dit en wilde de man aanhouden, maar hij liep de winkel uit.

Langslopende stadswachten konden de man aanhouden. De politie nam de man mee naar het bureau voor verhoor. Tegen de 43-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen onder invloed

VIANEN- Woensdag is een man aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 17.00 uur reed een man over de Lexmondsestraat, komende uit de richting Lexmond. Getuigen zagen dat de man slingerend met zijn auto en caravan over de weg reed en rond de 60 km/u reed, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

Op de kruising Lexmondsestraat-Heldingse Achterweg kwam de auto midden op de kruising tot stilstand. Een getuige die de auto passeerde zag dat de bestuurder over het stuur hing en dacht dat hij onwel was geworden. Ze spraken de man aan, maar die rees weer omhoog en reed weg. Op de Heldingse Straatweg reed hij zacht tegen een geparkeerde auto aan.

Omstanders haalden de sleutels uit het contact en belden de ambulance. Het ambulancepersoneel vermoedde dat de man gedronken had en waarschuwde de politie. De 69-man uit Oudenbosch moest blazen, hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Uit de ademanalyse van de man, kwam naar voren dat hij 930 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

IJSSELSTEIN- In de nacht van woensdag op donderdag is een man aangehouden na een aanrijding te hebben veroorzaakt. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten een auto staan op een parkeerplaats aan de Prinses Beatrixlaan. Deze auto had aan de voorzijde behoorlijke schade. In de omgeving werd gezocht naar de auto die de aanrijding veroorzaakt zou hebben, welke verderop werd aangetroffen. Via de meldkamer werd de tenaamgestelde van de auto opgevraagd. Hierop zijn de agenten naar de woning van de bestuurder gelopen.

Hier deed een man open en hij verklaarde dat hij had gereden en een aanrijding had veroorzaakt. Op het bureau is bij de man een ademanalyse afgenomen en hieruit bleek dat de man 745 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN- Op de Batauweg werd woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.30 en 11.30 uur werden 593 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 56 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Brand onder carport
HOUTEN- In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. Rond 02.00 uur werd de brandweer gebeld, omdat een aantal goederen en de carport van een woning aan de Prins Willem Alexanderweg in de brand stonden.

Getuigen zagen twee dronken jongens weglopen bij de brand. De jongens, 16 jaar en woonachtig in Houten en Nieuwegein, zijn in de buurt aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.