Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Onderzoek naar vermiste vrouw

(Zie persbericht district Heuvelrug d.d. 7-05-2003: Opsporingsbericht: vermiste vrouw)
LEERSUM Op woensdag 7 mei heeft de politie het onderzoek naar de vermiste 69-jarige Knarnik Madedowa (roepnaam: Knar) voortgezet.

Mevrouw Madedowa wordt sinds maandagmiddag 5 mei vanaf het asielzoekerscentrum aan de Hoogstraat vermist. Door de Veldpolitie, boswachters en politiemensen werd in een straal van 2,5 kilometer rond het AZC op linie naar de vrouw gezocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van politiespeurhonden en ook van particuliere speurhonden. Ook werd een passantenonderzoek in de omgeving uitgevoerd. In totaal werd ongeveer 50 man personeel ingezet. De zoektocht en het passantenonderzoek hebben geen resultaat opgeleverd.

Op woensdagavond werd na de NOS-journaals van 18.00 uur, 20.00 uur en 22.00 uur een opsporingsbericht uitgezonden. Dit leverde tot nu toe zestien tips op. Mede aan de hand van deze tips wordt het onderzoek voortgezet.

De politie roept personen op die meer informatie hebben of die mevrouw Madedowa sinds maandagmiddag 5 mei hebben gezien, contact op te nemen met de recherche van bureau Veenendaal op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 7 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 23.25 uur reed een 28-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Lekdijk Oost. Hij raakte van de weg, reed door een hekwerk heen en belandde onderaan de dijk. Hij en zijn 53-jarige passagier uit Wijk bij Duurstede liepen bij het ongeval geen letsel op. Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de bestuurder naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto op zijn kop

RHENEN Op woensdag 7 mei belandde een auto na een ongeval op de kop.

Rond 22.15 uur reed een 68-jarige automobiliste uit Rhenen over de Nude, komende uit de richting van Wageningen en gaande in de richting van Rhenen. Een getuige die achter de vrouw reed, zag dat de auto van de Rhenense plotseling naar links reed en op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Vervolgens belandde zij in de linkerberm en botste daar tegen een boom. De auto draaide om zijn as en kwam op zijn dak tot stilstand.

Door passanten werd de auto op zijn vier wielen gezet en de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Door de brandweer werd het dak van de auto geknipt en de vrouw werd met hoofdletsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Onder invloed

VEENENDAAL Op woensdag 7 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Rond 17.30 uur controleerden politiemensen op de Tuinstraat een 26-jarige automobilist uit Bennekom. De automobilist blies een A (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.
Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 420 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de Bennekommer is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.