Gemeente Breda

Persberichten

08-05-2003

Nieuw kantoorpand voor Afvalservice

Afvalservice, de afvalspecialist van de gemeente Breda, gaat aan de Slingerweg 9 een nieuw kantoorpand bouwen. Bovendien wordt het huidige kantoorpand grondig verbouwd. De bouw start in mei 2003, als het nieuwe milieustation aan de Slingerweg klaar is. Het college van burgemeester en wethouders stelt dit voor aan de Bredase gemeenteraad.

Het huidige pand van Afvalservice aan de Slingerweg 9 dateert uit 1988. Het pand is aan een grondige renovatie toe. De huidige werkkamers voldoen niet meer aan de ARBO-normen. Bovendien is het aantal personeelsleden van Afvalservice toegenomen, onder meer door het aantrekken van afvalwachten, medewerkers voor het frontoffice en medewerkers voor het nieuwe milieustation.
Veel voorzieningen zijn aan vervanging toe, zoals het sanitair, de verwarming en de stoffering.

Hoogwaardige omgeving
Het nieuwe kantoorgebouw is ontworpen door dezelfde architect die tekende voor het ontwerp van het nieuwe milieustation aan de Slingerweg (Baudoin van Alphen Architecten uit Breda). De nieuwbouw bestaat uit twee verdiepingen en komt voor het huidige pand van Afvalservice te staan. Op de begane grond vormt een gang de verbinding met het bestaande kantoor. In de nieuwbouw worden onder meer het frontoffice, de afdeling externe relaties en de medewerker van het milieustation gehuisvest. Het nieuwe kantoor past samen met het nieuwe milieustation beter in de gewenste hoogwaardige omgeving op deze locatie.

Breda, 8 mei 2003