Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 8 mei 2003

Dagelijkse berichten

Hoogezand: fietsertje valt
Een 11-jarige meisje uit Hoogezand is woensdagavond gewond geraakt bij een val met haar fiets. Het kind reed aan de Nieuweweg met haar fiets van het trottoir en kwam daarbij te vallen. Ze is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam/Ter Apel/Stadskanaal: controle autogordels De politie heeft woensdagmiddag controles op het dragen van autogordels gehouden aan Winkler Prinsstraat in Veendam, de Westerstraat in Ter Apel en de Unikenstraat in Stadskanaal. Driehonderd automobilisten werden gecontroleerd. In Stadskanaal werden geen overtredingen geconstateerd. In Ter Apel en Veendam kregen in totaal 21 mensen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Delfzijl: gestolen brommer
In de Fransestraat in Delfzijl heeft de politie woensdagavond een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. Een andere inwoner van Delfzijl had in de Spaansestraat zijn geruime tijd gelden gestolen brommer zien staan. Hij waarschuwde de politie en agenten troffen in de Fransestraat de verdachte aan die in het bezit was van de betrokken bomfiets. Er bleek met het framenummer te zijn geknoeid en de eigenaar kon daarnaast een aantal bijzonderheden over de bromscooter aangeven. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man verklaarde de bromfiets te hebben gekocht. De politie onderzoekt de bromfietsdiefstal.

Musselkanaal: krantendief aangehouden
Medewerkers van een tijdschriftenkiosk aan de Willem Diemerstraat in Musselkanaal betrapten woensdagmorgen een krantendief. De man stal vijf exemplaren van een bekend noordelijk dagblad die kort daarvoor door een bezorgdienst voor de winkel waren afgeleverd. Omdat er al eerder kranten waren gestolen hielden de medewerkers een oogje in het zeil. Ze wisten de man ter plaatse te houden tot de komst van de politie. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau voor verhoor. Hij bekende de diefstal en verklaarde ook al eerder kranten te hebben weggenomen. De man is na verhoor en overleg met het Openbaar Ministerie met een boete van 130 euro heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLES: woensdag

Onderdendam: Bedumerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 340 voertuigen, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 124 km

Ten Post: N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd 1568 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 113 km

Wildervank: N33
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 2377 voertuigen, aantal overtredingen: 148, hoogst gemeten snelheid: 84 km

Stadskanaal: N366
Limiet: 80/100 km per uur, gecontroleerd: 2572 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 114 km

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)