Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 8-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Fietser gewond
LELYSTAD Een 50-jarige fietster uit Lelystad is woensdagochtend met hoofdletsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Inmiddels is zij uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de verklaringen was de fietser op de Waddenlaan door een auto aangereden. Een oplettende getuige ontfermde zich over de gevallen fietser. Later achterhaalde de politie de bestuurster van de auto, een 81-jarige inwoonster uit Lelystad. Zij is als verdachte gehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Weedplantage ontmanteld
ALMERE De politie ontmantelde woensdagochtend een weedplantage in een woning op de Oldewierde. In totaal zijn ruim 200 weedplanten en bijhorende kweekapparatuur aangetroffen. Alles wordt vernietigd. De bewoner, een 49-jarige man, is aangehouden en nader verhoord op het politiebureau. Hij is met een dagvaarding heengezonden.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD De politie hield woensdagnacht een 36-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed, zonder rijbewijs en voor het opgeven van een valse identiteit. Surveillerende zagen de auto op de Houtribdreef slingeren. Op het politiebureau was het resultaat van zijn ademanalyse 1,67 promille. Verder bleek hij een valse identiteit aan de agenten opgegeven te hebben en had hij geen geldig rijbewijs. De 36-jarige kreeg een rijverbod van 8 uur en is heengezonden. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Aanrijdingen
BANT Een 22-jarige motorrijder uit Emmeloord liep woensdagmiddag keuzingen op na een botsing met de auto van een 55-jarige vrouw uit Emmeloord op de Oosterringweg. De vrouw kwam met de schrik vrij. Vermoedelijk had de motorrijder die achter de auto reed, te laat opgemerkt dat de automobiliste vanaf de Oosterringweg linksaf het Friespad opwilde.

LELYSTAD Een 39-jarige automobilist uit Bussum raakte woensdagochtend gewond na een aanrijding op de A6 (richting Emmeloord). Volgens getuigen kwam de man in de middenberm terecht, raakte een viaductpijler met zijn auto en kwam verderop tot stilstand. De brandweer bevrijdde de bestuurder uit zijn auto. Hij is met kneuzingen naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Het verkeer is via de vluchtstrook omgeleid.Tegenover de politie verklaarde de bestuurder onwel geworden te zijn.

Easy Rider
EMMELOORD De politie hield woensdagochtend op het Harmen Visserplein een brom- en snorfietscontrole. In totaal zijn 10 brommers en 2 snorfietsen gecontroleerd op allerlei punten zoals constructiesnelheid en geluid. In totaal schreef de politie 16 boetes uit. Daarvan waren 7 voor teveel vermogen en 5 voor teveel geluid.

Brandstichting
ALMERE Drie autos die geparkeerd stonden bij de Marathonlaan, brandden woensdagnacht af. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. De politie sluit brandstichting niet uit.