AutoRai

8-5-2003

Seat modeljaar 2004: compleet uitgeruste autos en aantrekkelijke prijzen

Met het leveringsprogramma voor 2004 presenteert SEAT veel verbeterpunten in het modellengamma. Vanaf juni begint de productie van modeljaar 2004.

Seat Arosa
De specificaties van de Seat Arosa blijven ongewijzigd. Het instapmodel, de Arosa 1.0 Stella is verkrijgbaar vanaf 10.995,-. Het succesvolle actiepakket S is voor een meerprijs van 250,- tegenover de Stella verkrijgbaar. De dieselmotoren zijn uit het leveringprogramma van de Arosa genomen.

Seat Ibiza en Seat Cordoba
Met de introductie van de nieuwe 2.0 liter benzinemotor 85 kW (115 pk) heeft SEAT aan de top nóg meer te bieden. Deze Sport-uitvoering met deze nieuwe motor is net als de TDi 96 kW (130 pk) Sport voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen en heeft een afwijkend, zacht dashboard.

De Seat Ibiza had al vier sterren in de EURO/NCAP botsproeven, maar door het toevoegen van hoofdairbags wordt het veiligheidsniveau van de Seat Ibiza en Cordoba nog verder verhoogd. De hoofdairbags bevinden zich in de stijlen van de carrosserie en vallen bij een ongeval recht vanuit de dakstijl als een gordijn naar beneden. Op de Ibiza 1.2 Stella zijn hoofdairbags als optie leverbaar, op alle overige uitvoeringen worden de hoofdairbags standaard geleverd.

Nieuw is dat met ingang van het nieuwe modeljaar op alle types Ibiza en Cordoba standaard vier speakers voorin worden geleverd.

Vanaf modeljaar 2004 is zijn de Ibiza en Cordoba 1.9 TDi 74 kW (100 pk) ook in Sport-uitvoering te verkrijgen. Alle Sport-uitvoeringen worden standaard verfraaid met een verchroomde rand rondom het logo in de grille en in carrosseriekleur gespoten spiegelkappen en deurhandgrepen.

Opmerkzaam is dat alle productverbeteringen van de Ibiza en Cordoba in modeljaar 2004 niet tot prijsverhogingen hebben geleid.

Seat Leon
De Leon 1.9 TDi 96 kW (130 pk) is nieuw in het leveringsprogramma. Deze krachtige motorvariant is met name zeer geschikt voor de zakelijke rijder en is verkrijgbaar in Sport- en Executive-uitvoering. De Sport-uitvoering is verkrijgbaar vanaf 25.695,- en de Executive-uitvoering is leverbaar vanaf 27.695,-.

Met deze nieuwe motor is de Leon TDi nu in vier verschillende varianten leverbaar, namelijk; 66 kW (90 pk), 81 kw (110 pk), 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk).

Vanaf modeljaar 2004 biedt de Leon niet alleen een sportieve uitstraling maar ook een zeer complete uitrusting. Alle Leons zijn vanaf modeljaar 2004 namelijk standaard voorzien van cruise control en airconditioning. Vanaf de Sport-uitvoering wordt zelfs standaard een climatronic in plaats van airconditioning geleverd.

De Executive-uitvoering is, net als bij de Toledo, in plaats gekomen van de Signo-uitvoering. De Executive biedt veel luxe met onder andere elektrisch verstelbare voorstoelen en leer-/alcantara bekleding.

De Topsport biedt ook een nieuw design lichtmetalen velgen.

Er is al een Leon 1.4 Stella 55 kW(75 pk) met onder andere airconditioning en cruise control leverbaar vanaf 17.495,-.

Seat Leon Cupra R
Het vermogen van de Leon Cupra R is opgewaardeerd naar maar liefst 165 kW (225 pk). Met 15 pk meer dan zijn voorganger is deze Leon met een
1.8 20 VT motor het snelste en krachtigste productiemodel in het gamma van Seat.

Een Recaro sportinterieur met 2+2 zitplaatsen behoort evenals rode brembo remklauwen tot de standaard uitrusting. De Leon Cupra R, die onlangs op de Barcelona Motorshow zijn debuut heeft gemaakt, is vanaf juni leverbaar en verkrijgbaar voor 36.995,-.

Seat Toledo
Net als bij de Leon wordt ook aan het Toledo-programma een nieuwe motorvariant toegevoegd; de 1.9 TDi 96 kW (130 pk) die verkrijgbaar is vanaf 26.495,-.

In het kader van de veiligheid wordt de centrale middenarmsteun op de achterbank (met heupgordel) vervangen door een derde driepuntsgordel.

Seat Alhambra
De pakketaanbieding op de Alhambra Stella, bestaande uit elektrische ramen en climatronic in plaats van airconditioning, blijft verkrijgbaar voor slechts 449,-. Op alle Alhambra-uitvoeringen zijn hoofdairbags nu als optie te bestellen voor 595,-.

De Alhambra 2.0 Stella is nog steeds leverbaar voor slechts 26.995,-. Een nieuwe attractieve kleur voor de Alhambra is Schaduwgrijs metallic.