AutoRai

8-5-2003

Hyundai pakt uit met drie verfrissende actiemodellen

Hyundai haalt de lente in huis. De Getz en de Matrix zijn tijdelijk verkrijgbaar als zomers actiemodel genaamd Fun & Sun. Dankzij het elektrisch bedienbare schuif-/kanteldak kunnen de inzittenden genieten van iedere zonnestraal.

Ook de Santa Fe is tijdelijk extra aantrekkelijk. Deze SUV is beperkt leverbaar in de chique Navy-uitvoering.

Zoals de naam Fun & Sun al doet vermoeden, gaat het bij de actie-uitvoeringen van de Getz en Matrix vooral om zonnig plezier. Het elektrisch te bedienen schuif-/kanteldak zorgt daar volop voor. Met één druk op de knop laat het schuifdak de zon in het interieur. Gekanteld zorgt het dak voor een heerlijk frisse luchtstroom in de auto.

Het schuifdak is niet het enige accessoire dat de beide modellen zo aantrekkelijk maakt. De Matrix Fun & Sun (gebaseerd op de Matrix 1.6i GLS) beschikt ook over stoere lichtmetalen wielen, dakrails en afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Moderate Silver en Milky Silver zijn de beschikbare metallic respectievelijk mica lakkleuren. Deze extra aantrekkelijke Matrix kost 19.295 euro. De meerprijs van het actiepakket (dat een waarde vertegenwoordigt van maar liefst 2.600 euro) is dus slechts 800 euro.

Voor het Fun & Sun-pakket op de Getz wordt slechts 620 euro extra berekend. Ook dit actiemodel (gebaseerd op de Getz 1.3i GLS) heeft het elektrisch te bedienen schuif-/kanteldak. Daarnaast is deze Getz uitgerust met afstandsbediening voor de centrale vergrendeling, een subtiele achterspoiler en speakers achterin. Clean Silver of Celadon Blue zijn de twee beschikbare metallic respectievelijk mica lakkleuren waarin dit model verkrijgbaar is.

Chique verschijning
De Santa Fe Navy geeft Nederland kleur. Dit actiemodel is namelijk gespoten in de unieke mica kleur Dark Navy Blue. Deze chique donkerblauwe tint is alleen leverbaar in combinatie met dit actiemodel en maakt de auto dus bij voorbaat al uniek. De lakkleur contrasteert prachtig met de beige lederen bekleding die ook bij het actiepakket hoort. Daartoe behoren eveneens de verchroomde instaplijsten en stoelverwarming op beide voorstoelen.

Het actiemodel is verkrijgbaar voor 30.745 euro. De Navy-versie is gebaseerd op de 2.4i 4WD Country-uitvoering van de Santa Fe. Dat betekent dat de auto naast de genoemde extras beschikt over onder meer een automatische airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en spiegels (ook verwarmd), cruise control, lichtmetalen velgen, dakdragers, mistlampen vóór, ABS met EBD en vier airbags.

Gelimiteerd
Alle actiemodellen staan begin mei bij de Hyundai-dealers. Enige haast is wel geboden, want de oplages zijn beperkt. Van de vrolijke Matrix Fun & Sun zijn tweehonderd exemplaren beschikbaar, van de Santa Fe Navy slechts 175. Van de aanlokkelijke Getz Fun & Sun staan 750 exemplaren gereed.